Avajaistunnelmia

Maanantaina 6.5. vietettiin Itämerentalossa Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetöiden Heijastumia-näyttelyn avajaisia. Samalla avajaisia viettivät myös kuvataideryhmät, joiden töitä saamme samalla ihastella.

Vieraat olivat löytäneet tien Itämerentalon uusiin tiloihin. Avajaistunnelma oli iloinen ja täynnä puheensorinaa.
Musiikkia avajaisissa esitti Kaija ja Juha Kuivanen. Kaija vastasi myös myöhemmin illalla pienemmälle ryhmälle esitetyn ”ompelujenkan” sanoituksesta ja esityksestä työryhmänsä kanssa.

Käsityön johtava opettaja Inga Pihlhjerta avasi näyttelyn pitämällä kauniin puheen. Opiskelija Petra Rusi muisteli puheessaan kolmen vuoden aikaisia opintoja.

Opiskelijat olivat tehneet kovasti töitä näyttelyn kokoamiseksi. Vaatteiden ompelemisen lisäksi he tekivät kirjallisen portfolion ja näyttelyssä on myös esillä kollaasi, jossa he ovat kuvattuna valmistamaansa vaatteeseen puettuna, näin näyttelynukkejen päällä olevat vaatteet muuttuvat persoonallisemmiksi. Kollaasien valokuvat on myös otettu oppilastyönä.

Näyttely on auki 19.5. asti ma-pe klo 10-20 ja la-su 10-16 (suljettu la-su 11.-12.5.).

Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, tule tiedotustilaisuuteen keskiviikkona 15.5. klo 18-19.30. Siinä kerromme syksyllä alkavien uusien ryhmien hakutavasta, aikatauluista ja opintojen sisällöstä.
Tilaisuus järjestetään Itämerentalossa, joten samalla voit tutustua näyttelyyn.

Tervetuloa!