Avoimet ovet: Ravattulan muinaispuku

Tervetuloa tutustumaan Ravattulan muinaispukuun ja pukua valmistavien opiskelijoiden töihin! Tutustu muinaisiin käsityötekniikoihin ja koe elävä kulttuuriperintö lauantaina 15.4. klo 11-14 Pohjois-Haagan opetuspisteessä.

Ravattulan muinaispuku on viimeisin hautalöytöjen perusteella ennallistettu pukukokonaisuus, joka julkistettiin syksyllä 2021. Helsingin työväenopistossa on voinut syksystä 2022 alkaen oppia Ravattulan muinaispuvun käsityötekniikoita: kutomista, erilaisten nauhojen valmistusta ja spiraalikoristeiden valmistusta. Käsityötekniikoiden lisäksi tuon ajan materiaalit ovat tulleet tutuiksi. Kurssi jatkuu syksyllä 2023 vielä puutuvien osien valmistuksella; tulossa on kudontaa, ompelua ja jalkineiden valmistamista.

Tapahtumassa esitellään syksyn ja kevään aikana kudottuja Ravattulan muinaispuvun kankaita ja nauhoja sekä pukuun kuuluvia spiraalikoristeita. Työnäytöksissä voit itse kokeilla nauhatekniikoita. Nähtävänä on myös kansallispuvun valmistusta ja valmiita puvun osia sekä kudontaa ja valmiita kudontatöitä.

Tervetuloa! Vapaa pääsy.
Pohjois-Haagan opetuspiste, Näyttelijäntie 14, 1. krs. Sisäänkäynti ostoskeskuksen pysäköintialueen puolelta.

Tapahtuma kuuluu Kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö -teemavuoden ohjelmaan. Muita alkuvuoden tapahtumia pääset katsomaan täältä.

Avoimet ovet Facebookissa

Kuva Outi Honkimaa