Beniniläinen päiväkirja, Vol.2 19.8.– 15.9.

Näyttely esittelee tekstiiliopettaja Kirsti Soukan beniniläisestä luonnosta ja ihmisistä inspiraation saaneita, kirjottuja tekstiilejä.

Beniniläinen päiväkirja Vol. 2 -näyttelyn kirjotut teokset ovat saaneet alkunsa Länsi-Afrikan Beninissä suomalais-afrikkalaisessa kulttuurikeskuksessa Villa Karossa. Olosuhteiden vuoksi käsinkirjonta ja applikaatio valikoituivat teosten työstömenetelmiksi. Olen täydentänyt teoksia konekirjonnalla ja viimeistellyt teokset Suomessa. Näiden teosten lisäksi näyttelyssä on uusia valokuvansiirtotekniikalla toteutettuja töitä sekä afrikkalaisista painokankaista ommellut teokset.

Näyttelyn teokset ovat saaneet inspiraationsa länsiafrikkalaisesta luonnosta sekä Beninin historiasta ja ihmisistä. Teokset peilaavat värikästä afrikkalaista torielämää hehkuvine painokankaineen,  Atlantin aaltojen jylinää ja hienoa hiekkaa lennättävää Harmattan-tuulta. Orjuuden historiaan perehtyminen herätti ajattelemaan nykyajan orjuuden muotoja. Ihmiskauppa, pakkoavioliitot, lapsityövoima ja lapsisotilaat jatkavat orjuuttamisen raakaa perinnettä. Lasten ja nuorten koulutus sekä naisten aseman parantaminen ovat avaintekijöitä Afrikan mantereen ihmisten valoisampaan tulevaisuuteen. Siksi näyttelyn uusimmat työt kuvaavatkin lasten ja naisten elämää ja energiaa.

Näyttely on esillä Opistotalon 2. krs:n Aulagalleriassa 19.8.-15.9.2019. Opistotalo on avoinna 19.-23.8. arkisin klo 9-16, 26.8.-13.9. arkisin klo 9-20 ja viikonloppuisin 31.8.-15.9. klo 10-15.

Vapaa pääsy, tervetuloa!