Growing Season – Kasvukausi -näyttely on esillä kesäkuun ajan CraftCornerissa

Kuva: Tupu Mentu

Näyttely on osa kansainvälistä BioColours2024 konferenssia, joka järjestettiin Helsingissä 4.-7.6.2024 Helsingin yliopistolla. Konferenssiin osallistui yli 150 tutkijaa ja opettajaa eri puolilta maailmaa. Luentojen ja postereiden aiheet käsittelivät biovärien tutkimusta aina kosmetiikasta elintarvikeväreihin ja kuitujen värjäämiseen. Kesäkuun alkupuolen on myös toinen aiheeseen liittyvä näyttely, Design with BIOCOLOURS Aalto-yliopistossa.

Näyttelyssä olevista töistä välittyy tekijöiden tutkiva ote väriin ja biopohjaisten väriaineiden mahdollisuuksiin, luonnonvärien historiaan ja niiden käytön uudenlaiseen kehittämiseen. Pääosa töistä on tehty tätä näyttelyä varten.

Näyttelyyn on kutsuttu mukaan 11 taiteilijaa/käsityöläistä: Karin Altmann, Jonatan E. Jurkowski, Hannele Köngäs, Tupu Mentu, Outi Mäkelä, Nina Nisonen, Heidi Pietarinen & Amna Qureshi, Jeanette Schäring, Katja Syrjä ja Krista Virtanen.

Growing Season – Kasvukausi on avoinna 29.6.2024 asti Taito Galleria CraftCornerissa, Eteläesplanadi 4, Helsinki. Avoinna liikkeen aukiolojen mukaan.

Designing with BIOCOLOURS 15.6.2024 asti, Väre, Aalto-yliopisto, Otaniementie 14, Espoo.

Kuvassa: Karin Altmann. Sky Diary, 2023.

Kuva ja teksti: Tupu Mentu