Haku SIDOKSIA-opintokokonaisuuteen alkaa

SIDOKSIA on kankaankudontaan pohjautuva 3-vuotinen opintokokonaisuus, jossa suunnittelu, erilaisten kankaiden kudonta sekä niiden viimeistely valmiiksi tuotteiksi muodostavat yhtenäisen ja luontevan prosessin. Valmistettavat tuotteet ja teokset suunnitellaan itse; lähtökohtina ovat erilaiset tehtävät ja niistä viriävät omat ajatukset ja kokemukset. Opintoihin sisältyy monipuolisten kudontajaksojen lisäksi visuaalisen suunnittelun perusteita, väri- ja materiaalioppia, vaate- ja sisustustekstiilien ompelua, verhoilua, kirjontaa ja värjäystä. Opintokokonaisuuden laajuus on 30 opintopistettä (op). 1 op vastaa 27 tunnin työmäärää sisältäen opetustunnit sekä itsenäisen ja ryhmätyöskentelyn opetuskertojen ulkopuolella.

Opintosuunnitelmassa kerrotaan tarkemmin opintojen tavoitteista ja sisällöistä, kurssimaksuista, arvioinnista jne.

Opiskelijoilta edellytetään sujuvaa loimen luomisen, rakentamisen ja kutomisen taitoa sekä ompelun perustaitoja. Opiskelijat valitaan hakutehtävän ja hakulomakkeen perusteella.

Vaatetuskankaita

Hakutehtävä ja -ohjeet

Suunnittele ja nimeä kudottava tekstiili makuuhuoneeseen. Esittele tekstiili tilassa haluamallasi tekniikalla (esim. piirtäen, vesiväreillä maalaten, kollaasina) tai eri tekniikoita yhdistäen, koko A4. Pujotele suunnittelemastasi tekstiilistä näyte: kierrä loimilangat pahvin tms. ympärille ja pujottele kuteet loimilankojen lomaan. Näytteen koko 5-10 cm x 5-10 cm. Näytteessä tulee näkyä lankojen sitoutuminen, mutta siinä ei tarvitse olla mitään tiettyä sidosta; tärkeitä elementtejä ovat pintarakenne, materiaalit ja värit.

Kuvallisen suunnitelman arviointikriteerit:
– tehtävänannonmukaisuus
– havainnollisuus
– esteettisyys

Näytteen arviointikriteerit:
– käyttötarkoituksenmukaisuus
– omaperäisyys
– yhteneväisyys kuvallisen suunnitelman kanssa

Täytä lisäksi hakulomake, jossa selvitetään hakijoiden motivaatiota ja sitoutumista opintoihin sekä käsityötaustaa kurssisuunnittelun pohjaksi. Tallenna tiedosto ensin omalle koneelle, täytä ja tulosta. Lataa hakulomake täältä.

Toimita suunnittelutehtävä ja näyte sekä hakulomake henkilökohtaisesti Opistotalon (os. Helsinginkatu 26) opistoisännille 10.-12.8.2022. Kuoreen merkintä Tiina Mikkelä / Sidoksia-hakutehtävä. Voit myös postittaa hakutehtävän (os. Helsingin työväenopisto / Tiina Mikkelä, PL 53305, 00099 Helsingin kaupunki). Lähetyksen tulee olla perillä 12.8.2022. Sen jälkeen saapuneita lähetyksiä ei huomioida.

Hakutuloksista ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 19.8.2022 sähköpostitse. Huom! Opinnot alkavat jo to 25.8.2022 klo 17.30.

Innostavaa hakuprosessia!

Lisätietoja opinnoista ja hakeutumisesta 21.6. saakka (ei 6.-13.6.) tiina.mikkela(at)hel.fi tai 09 310 88592.

Yksityiskohta Pärtsin projektityöstä