Innostu pöytäkangaspuista

Pöytäkangaspuilla voi kutoa pieniä tekstiilejä kokeilevalla otteella. Kankaan sidos muodostetaan käsin käytettävillä vivuilla, jolloin sidos ei ole riippuvainen polkusten sidonnasta. Tämä mahdollistaa kudottaessa eri sidosten kokeilevan ja monipuolisen käytön.

Kangaspuilla kudontaa voi harrastaa, vaikka tilaa olisi alle neliömetrin verran. Nimensä mukaisesti pöytäkangaspuita pidetään pöydän päällä kudonnan aikana, joten 80 cm x 80 cm kokoinen pöytäpinta-ala on riittävä alusta pöytäkangaspuille.

Parhaimmillaan pöytäkangaspuut ovat pieniä ja kevyitä töitä kudottaessa. Pöytäkangaspuut sopivat esimerkiksi kaulahuivien, kattaustekstiilien, kassien tai sisustuskorien kudontaan. Pöytäkangaspuiden kompakti koko asettaa rajoitteet tehtäville töille. Työn leveys voi olla maksimissaan 40 cm ja pienillä kangaspuilla lyöntivoima on kevyt.

Erityisen edukseen pöytäkangaspuut ovat, kun kudot kokeilevalla otteella. Loimen rakentaminen pöytäkangaspuihin on tavallista loimen rakentamista nopeampaa ja kutomisen aloittamisen kynnys on matalampi.

Tervetuloa työväenopiston Kudo pöytäkangaspuilla (H193266) kurssille 26.3. alkaen tutustumaan kangaspuilla kudontaan ja pöytäkangaspuihin.

Teksti ja kuva: Minna Rautiainen