Kaikki kiertää Vuosaaressa

Kuva Tupu Mentu

Hae vinkit polkupyörän huoltoon, kompostointiin, kalusteiden kunnostamiseen ja moniin muihin arjen kestäviin valintoihin Vuotalosta torstaina 23.5. kello 10–18! Kaikki kiertää Vuosaaressa -kiertotaloustapahtumassa kaupungin kiertotaloustoimijat ja yhteistyökumppanit esittäytyvät ja järjestävät monenlaista tekemistä kaikenikäisille kaupunkilaisille. Työväenopiston maksuttomissa työpajoissa tutustutaan tekstiilien korjaamiseen ja uudistamiseen, rakennetaan hyönteishotelleja ja veistetään porkkanapillejä.

Käsityöluokassa on kaksi hauskaa työpajaa klo 11–17.30. Toisessa pajassa voit uudistaa t-paidan tai kangaskassin painaen ja kirjoen sille uuden elämän. Toisessa pajassa pohditaan neuleiden korjaamista ja parsimista.  Kumpaankin pajaan voit ottaa oman tuotteen (t-paidan, vanhan kangaskassin tai korjattavan neuleen) mukaan. Jos sinulla ei ole sopivaa tuotetta mukana, voit saada kokeilumateriaalin luokasta. Työpajat on suunnattu nuorille ja aikuisille. Huom. Alle 10-vuotiaat lapset aikuisen seurassa, jolloin aikuinen ja lapsi työskentelevät työpareina.

Monitoimiverstaassa järjestettävässä työpajassa klo 10–18 saat ohjeet ja materiaalit hyönteishotellin rungon rakentamiseen. Hotelli rakennetaan valmiiksi sahatuista puuosista. Voit halutessasi ottaa mukaan risuja, oksia, ruokoja sekä muita luonnon materiaaleja hotellisi sisustukseksi. Muistathan noudattaa jokamiehen oikeuksia materiaaleja kerätessäsi. ​

Puupajassa valmistetaan porkanoista pillejä klo 10–18. Tule testaamaan, miten porkkanapilli soi!

Helsingin kaupunki haluaa panostaa kierto- ja jakamistalouteen osana ilmastovastuuta ja luonnonsuojelua. Vuonna 2023 valmistuneeseen Helsingin kierto- ja jakamistalouden toimenpideohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Tervetuloa!