#kansallispukuhiihto – Kansallispuvun tuuletusta

Kansallispukuun pukeutuneet naiset mäenlaskussa
Kuva: Piipponen

”Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun hanki on hohtava alla, kun taivas kirkasna kaareutuu… ” Eino Leinoa runosta Hyvä on hiihtäjän hiihdellä. Kalevalaiset naiset ovat haastaneet ihmiset hiihdon, kansallispuvun ja talvisen luonnon pariin. Tempauksella halutaan tuoda esiin luontoarvoja, kansallismaisemia, talven ainutlaatuisuutta ja perinteiden merkitystä tässä ajassa hauskalla ja innoittavalla tavalla.

Hangenkannoilla hiihtoa.
Kuva: J. Lehtola

Hiihtelyä kansallispuvussa

Helsingin työväenopiston kaksi kansallispukukurssin opiskelijaa opettajansa kanssa ottivat kansallispukuhiihto haasteen vastaan. Helmikuisena laskiaissunnuntaina nautittiin Pirttimäen ulkoilualueen valkoisista hangista hankikannoilla hiihtäen perinneasuissa. Lyhyt lenkki hiihdettiin myös Pirttimäen hiihtoladuilla Nuuksion kansallispuiston reunamalla. Perinteiseen tapaan lopuksi paistettiin makkaraa ja nautittiin retkieväistä.

Kansallispukuun pukeutuneet naiset
Kuva: J. Lehtola

Katso linkistä hiihdon tunnelmia videolta. Kansallispukuhiihto

Ei tarvinnut perinnesuksien luistoa ihmetellä Popedan laulun sanoin ”Suksi, suksi ei luista mihinkään…” Hienosti perinnesukset luistivat, eivätkä eteen tulleet mäet olleet este vaan pystyimme sanomaan Jänöjussin mäenlaskun sanoin ”Pois alta vaan, nyt lasketaan, en pelkää ollenkaan!»

Perinnesukset ja -monot

Kiinnostuitko #kansallispukuhiihdosta

Lue lisää tempauksesta Kalevalaisten Naisten Liitto. Hiihtoon voit osallistua missä päin maailmaa tahansa ja milloin vain pukemalla hiihtoasuksi kansallispuvun tai sen osan ja jakamalla hiihtokuviaan somessa aihetunnisteilla #kansallispukuhiihto #kalevalaisetnaiset.

Raikasta ulkoilmaa, ihana mieli! Suosittelen kokeilemaan. Tehdään yhdessä perinteestä elävää.

PS. Kiitos miesseurasta, joka hoiti mm. meidän kuvaamista.

Valmiina hiihtoon