Käsityönopettajat kesätunnelmissa

Terveisiä taimitorilta!

Kesäiset säät ovat vihdoin täällä ja uusi kasvukausi on alkanut!  Moni käsityöharrastaja uppoutuu kesällä kasvien maailmaan omalla pihalla, parvekkeella tai ikkunalaudalla, viljelypalstalla, kesäpaikassa, mummolassa – kuka missäkin.

Kasvien kasvattamisessa ja käsitöissä on paljon samaa: työn jäljen näkee konkreettisesti – vaikka monesti joutuukin odottamaan siementen itämistä tai sadon kypsymistä – ja omalla toiminnallaan voi suoraan vaikuttaa asioihin. Kokemuksesta on paljon hyötyä. Eri kasvit ovat kuin eri materiaaleja, joita on tarpeen käsitellä niille ominaisella tavalla: joku itää paremmin viileässä, toinen tarvitsee ympärilleen paljon lämpöä; joku vaatii rauhallisen kasvupaikan, toinen nauttii lähellä olevista kasveista eikä häiriinny rikkakasveistakaan; joku kaipaa usein hellää huolenpitoa ja lannoitusta, toinen pärjää parhaiten itsekseen. Joka vuosi oppii jotain uutta.

Annalan taimitorista on tullut monille opiston opettajille sekä opiskelijoille keväinen perinne. Kasvihankintojen ohella tärkeäitä ovat tuttujen spontaanit tapaamiset ja tietenkin kahvilan ihanat tarjoilut. Olipa mukavaa taas tavata, hyvää kasvukautta!

Kuva: Tupu Mentu