Kasviaiheet sisustuksessa

Vihreä sisustus on nyt trendikästä. Viherkasvit ovat vallanneet kirjahyllyjä ja kokonaisia seiniä kodeissa sekä julkisissa tiloissa. Erilaiset lehtimuodot ja erikoiset väriyhdistelmät sekä perinteiset lajikkeet ovat kasvattajien suosiossa. Myös tapetit ja kankaat ovat pullollaan lehtikuvioita. Suuren suuria kukkia ja viidakkotunnelmaa maalataan suoraan seinille. Itse liimattavilla tapettitarroilla voi vaihtaa tunnelmia tropiikista urbaaniin viidakkoon ja moderniin muraalimaalaukseen.

Helpointa on vaihtaa väritystä ja tunnelmaa tyynyillä, ja tyyny on sopivan pieni projekti itsekin ommeltavaksi. Siihen on helppo kokeilla erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Valitse mieluinen kuvioaihe, esim. hibiskuksen kukka tai tutumpi peikonlehti, ja kokeile erilaisia sommitteluja. Kuvion ei tarvitse näkyä kokonaan tyynyssä, modernia tyyliä käyttämällä voit applikoida vain osa kuvasta esille. Myös kolmiulotteisuus näkyy sisustustyynyissä: erilaisia jättilehtiä, kaktuskukkia ja mehikasveja sijoitetaan sohvalle tai istuinalustoiksi tuoleille. Kokeile pieni ruukkukasvi ompelemalla lehden muotoisia paloja yhteen ja täyttämällä se pulleaksi vanulla. Yksittäisistä terälehdistä voi koota näyttävänkin lehtiruusukkeen. Näitä kukkia ei tarvitse kastella ja tarpeeksi suurissa voi jopa istua!

Kasvien lehdistä löytyy paljon mielenkiintoisia muotoja. Esimerkiksi peikonlehden muodolla voi leikitellä monella tapaa: sen koko ja malli sopii suoraan pöydälle kattausliinaksi, jättisuurena siitä saa maton tai jopa kesäpeiton lapselle. Piirrä malli kasvinlehdestä tai etsi sopiva kuva netistä. Suurenna lehden muoto, leikkaa kankaista, lisää vanulevy ja tikkaa lehtiruotoja. Mikäs sen mukavampaa kuin loikkia peikonlehdeltä toiselle ja loikoilla lumpeenlehdellä!

Jos innostuit sisustamaan lehtimuodoilla, Tropiikinlehdet sisustukseen -etäkurssilla (kurssin koodi H211429) opit, miten se tehdään käytännössä. Yhdistele tilkkuja, ompele lehtikuvioita applikoiden ja tikkaa kerrokset yhteen. Tyynyjen ompelu ym. tarvittavat käytännön neuvot käydään yhdessä läpi. Hyödynnä etäopetuksen etuja: saat opetusta omaan ompelukoneen käyttöön, materiaalit ovat kotona käden ulottuvilla ja ommeltavien töiden sovittaminen/mittaaminen oikeassa paikassa onnistuu helposti. Etäkurssilla sinulle lähetetään malleja sähköpostitse ja opetus toteutetaan Teams-videoyhteyden kautta. Lisäohjeita kotona työskentelyyn saat vielä Sway-linkeillä! Yllättävän helppoa ja hauskaa – yhteistä ompelun iloa suoraan kotiin!

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen Ilmonetissä.
Ilmoittaudu mukaan, vielä muutama paikka on vapaana!

 

Teksti ja kuvat Ulla Meskanen