Koiralle takki

koiran vaate
Koiran maastokankainen takki

Monet koirarodut eivät kestä Suomen kylmiä talvikelejä ilman lisäsuojaa. Ohutturkkinen koira kannattaa vaatettaa lämpimään ja pehmeään takkiin.

Kaikille roduille sopii vaate, joka suojaa sateelta ja lialta tai auringonpaahteessa pitää koiran viileänä. Voit valmistaa parhaimmalle ystävällesi kokohaalarin, takin, viitan tai loimen.

koiran vaate

Itse valmistettu asu on edullisempi varsinkin kierrätysmateriaaleista tehtynä ja yhden ommeltuasi voit muunnella asua samalla kaavalla eri sääoloihin.

koiran vaate

Materiaalina käytetään lämmittävissä asuissa pehmeää villakangasta, fleeceä, tikkikangasta tai vaikka keinoturkista. Suojaavat materiaalit ovat vettähylkiviä tai täysin vedenpitäviä. Voit laittaa esimerkiksi vanhan villatakin tai peiton kiertoon ja valmistaa siitä koirallesi vaatteen.

koiran vaate

Vanhassa vaatteessa on valmiina erilaisia yksityiskohtia kuten napitusta, taskuja, koristetikkauksia yms, joita voit halutessasi hyödyntää koiran vaatteessa yksityiskohtana. Heijastinkankailla ja -nauhoilla, erivärisillä kankailla sekä koristeompeleilla saa asuun elävyyttä ja näkyvyyttä.

koiran vaate
haalari heijastinsydämillä

Säädettävyys, oikea väljyys ja riittävä tukevuus ovat tärkeitä vaatteen toimivuuden kannalta.  Vaatteesta voi tehdä hillityn ja arvokkaan tai vaikka villin retrohupparin koirasi persoonallisuuden mukaan. Jos haluat todella hassutella, voit tehdä roolivaatteen, morsius- tai sulhaskoiran asun.

koiran vaate

koiran vaate

Opistossa järjestettiin  Dogistyle – Stailaa koirallesi vaate -kurssi syksyllä 2021. Kurssitöihin voit tutustua tästä linkistä.

Teksti ja kuvat Mia Porter