Korona-kalenteri 12.4.2020 – Haaveista totta, risutöitä

Risulintu
Risuista tehty risulintu.

Oma haave tehdä risutöitä toteutui, kun pihasta kaadettiin koivu. Nyt tämä korona-karanteeniaika lisäksi mahdollisti työhön ryhtymistä. Monia vuosi sitten, olin kokeillut risutöitä, taivutellen niistä sydämiä. Olen aina ihastellut risutöistä ja haaveillut joskus niitä tekeväni.

Itsenäisesti opetellen – YouTubea hyödyntäen

Nyt otin hieman suuremman haasteen ja kokeilin risulinnun tekemistä. Katsoin ensin YouTubesta opetusvideon ja tämän jälkeen vain työvaatteet ylle, työvälineet esille ja materiaalit eli risut käsittelyyn.
Kottikärryllinen koivun risujaTyöskentelin aina katsoen kunkin työvaiheen ja tämän jälkeen tein itse ko. työvaiheen. Välillä piti purkaa, mutta se tässä työssä onkin helposti mahdollista. Helpolta risulinnun tekeminen videolla näytti taitavan ohjaajan opastuksella. Omassa työssä kaikkea en saanut mieleisellä tavalla onnistumaan, mutta kyseessä olikin ensikertalainen näissä hommissa. Jälkeenpäin katsoin vielä videon kokonaisuudessaan. Siinä tuli moneen kysymykseen vastaus, joihin en ollut osannut kiinnittää huomiota katsoessani videota ensimmäistä kertaa.

Into tehdessä kasvaa!

Kovasti risuja lintuun ei mennyt, joten jäljelle jääneistä risuista tein vielä risukurjen ja sydämiä. No, ne tuli tehtyä vähän yritys ja erehdys taktiikalla kokeillen. YouTube ja Pinteres tarjoaa paljon videoita ja kuvamateriaalia, joista voi hakea ideoita ja omaa tekemiseen oppia. Tämä on eräänlaista itseopiskelua etänä.

Risulintu valmiina lentämässä kuistin reunalla.

Nyt tekemäni risutyöt löytävät paikkansa omasta puutarhasta. Vielä ne hieman odottavat viimeistelyä. Kun tätä taitoa on päässyt kokeilemaan himo niiden tekemiseen vain kasvaa. Omat ideat malleista alkavat kehittymään. Se tässä on hauskaa, ettei mikään työ ole samanlainen. Kevät on tämän työn tekemisen kulta-aikaa ennen lehtien puhkeamista puihin. Samalla tulee pihan risujäte hyödynnettyä. Muuna materiaalina tarvitaan vain ohutta rautalankaa.  Työvälineenä oksasakset ja sivuleikkurit.

Kiinnostuitko? Googlesta hakuna voi käyttää sanoja risutyöt YouTube ja valintana videot tai kuvahaku. Tai pelkästään sanaa risulintu.

Risulintu olkoon onnenlintu, tuoden meille kaikille uskoa ja toivoa, parempia aikoja odotellessa.
Oikein Iloista Pääsiäispäivää!