Korona-kalenteri 12.5.2020 – “Säilytystaso”vetolaatikoilla

Ohuen huivin pintaa

Jatketaan pöytäteemalla kun on alkuun päästy. Tähän mennessä on esitelty etätyöläisen pöytä ja säädettävä jyrsinpöytä. Nyt vuorossa on järeämpi työpöytä integroidulla katkaisusahalla ja vetolaatikoilla.

Materiaalit

Pöytätasona on 300x600x30 liimalevy kuusesta. Runko puolestaan 90×90 liimapuupalkkia ja laatikot 12 mm havupuuvaneria.

Osien valmistus

Rungon ulkomitoiksi tuli samat kuin pöytälevyn. Eli 3000×600 ja korkeudeksi 900. Liimapuupalkki oli 3000 pitkiä, joten takana ylä-ja alasarjat oli siinä. Ainoastaan päihin sahasin 45 asteen kulmat. Samalla tavalla kaikissa osien määrämittaan sahauksissa päät tulivat jiiriin. Tukevuuden lisäämiseksi liitoskohtiin tein loveukset. Loveusten tekoon käytin käsisahaa ja talttaa. Liitokset kiinnitin 6×80 mm ruuveilla. Näin runko on tarvittaessa purettavissa ja siirrettävissä.

Laatikot sahasin määrämittoihin 12 mm vanerista. Runkoon laatikostot kiinnittyvät kokonaan ulosvedettävillä liukukiskoilla. Samaisella vanerilla peitin rungon päädyt. Näin vähentyy pölyn kertyminen laatikostoon.

Katkaisusaha useinmiten vaatii tukea tai tasoa molemmille puolille, varsinkin pitkiä listoja sahatessa. Niinpä upotin sahan pöydän keskelle siten, että sahan ja työpöydän tasot ovat samalla korkeudella.

Viimeistelyn tein sävytetyllä öljyllä, jota oli jäänyt terassin käsittelystä.

Näin siinä tahtoo käydä!

Työpöydät ja yleensäkin pöydät tehdään ja hankitaan tiettyyn tarkoitukseen. Lopulta niiden tarkoitus on kerätä kaikki mahdollinen tarpeellinen ja terpeeton “väliaikaiseen”säilytykseen.