Korona-kalenteri 24.3.2020 – Työpöytä

Tällä otsikolla opiston käsityönopettajat julkaisevat joka päivä klo 10.00 oman tiedotteensa. Tämä tiedotuslinjamme on voimassa tarpeellisen ajan. Tiedotteet sisältävät käsityöhön enemmän ja vähemmän liittyviä ajatuksia ja ideoita.

Kultaseppä loikkaa digiaikaan. Eli käsityönopettajana minulla ei ole varsinaista kirjoituspöytää kotona. Niinpä sellainen piti tehdä, jotta etätyöt olisivat mahdollista tehdä mukavaksi.

Mistä materiaalit ja tarvikkeet

Ei muuta kuin kellaria kaivelemaan. Vanha kultasepän työpöydän kansi on ollut jouten jo kaksikymmentä vuotta. Siitä mainio kirjoituspöytä. Työpöydän laatikostot ovat liian korkeat toimistotöihin, joten pöydän jalat on viriteltävä jostain. Valmiita tarkoitukseen soveltuvia osia en löytänyt. Näinpä ylijäämäkapuloita penkomaan. Tarkoitukseen sopivaa lautaa ja rimaa löytyikin. Laudat sahasin vain määrämittoihin. Jalkojen hyllyrimat ovat vanhasta saunan lauteista jäänyttä haapaa.

Toteutus

Pöytälevylle ei tarvinnut tehdä mitään. Jalkojen korkeudeksi järkeilin 72 cm. Jalkojen muodoksi pukkijalka, jolloin pöydän alle sai hieman hyllytilaa. Laudat sahasin määrämittoihin. Osien kasaus liimaamalla ja ruuvein. Hyllyrimat tein hieman kevyen näköisiksi jyrsimalla kulmat pyöreiksi. Työtuolin virkaa joutuu toimittamaan jumppapallo ja vanha natiseva tuoli.