Korona-kalenteri 24.4.2020 – Säilyketölkin uusi ilme

Säilyketölkkejä on ehkä kertynyt itse kullekin korona-aikana. Säilyketölkeistä saa loihdittua helposti ja näppärästi persoonallisen nuppineulatyynyn!

Tarvitset puhdistetun säilyketölkin, yleisliimaa (esim. Erikeepper), koristeluun: nauhoja, pitsejä, koristeteippejä ja/tai kangasta. Täytteeksi kannattaa käyttää luonnonkuituja tai karvoja, jotta neulat eivät tylsy esim. huovutusvillaa tai vanhasta villapaidasta leikattuja paloja tai vaikka koiran tai kissan karvoja. Lisäksi tarvitset tyynyn päälle luonnonkuituista kangasta esim. puuvillakangasta tai villakangasta (vaikka vanhaa villapaitaa).

Ohje:

  1. Koristele tölkki haluamillasi koristenauhoilla, pitseillä tai kankaalla hyvää yleisliimaa käyttäen. Voit ohentaa liimaa vedellä, jotta saat helpommin sitä levitettyä materiaalille. Nauhojen ja kankaan tulee olla tarpeeksi paksuja, jotta liima ei tule materiaalin läpi. Reikäpitsien liimaaminen on sotkuisempaa hommaa. Suojaa työpöytä ja varo tölkin teräviä sisäreunoja!
  2. Täytä tölkki huovutusvillalla, villapaidan paloilla tai oman lemmikin karvoilla. Laita täytettä reilusti, jos haluat pullean tyynyn. Tölkin pohjalle, varsinaisen täytemateriaalin alle voit laittaa esim. vanhan t-paidan paloja, joten et tarvitse villaa tai karvoja koko tölkin täydeltä.
  3. Leikkaa puuvillakangasta tai villakangasta tölkin halkaisijaa selvästi isompi pala. Pursota liimaa reilusti tölkin sisäpuolelle yläreunaan ja asettele kangasta täytteen päälle ja kankaan reunat tölkin sisälle painaen. Anna kuivua.
  4. Vielä nuppineulat tyynyyn – ja sitten ompeluprojektien pariin 

Teksti ja kuva: Elisa Koskinen