Korona-kalenteri 28.5.2020 – Etätyöpisteen päivitys

Etätyöpiste seisomatyöhön suihkujakkarasta ja kirjapinosta.

Etätyöläinen on puurtanut viime viikot ensi syksyn opinto-ohjelman kimpussa. Helatorstaiviikonloppuna hän pääsi onneksi pitkän odotuksen jälkeen maalle. Ja kuinkas sitten kävikään…

Mökillä narsissit kukkivat upeasti ja perennat työnsivät varrenkärkiään esiin kukkapenkeissä. Pionienkin punaiset varret olivat jo näkösällä. Lintujen kuorolaulu oli uskomattoman komeaa. Etätyöläinen bongasi uuden lintulajin, jota ei ollut eläissään nähnyt muualla kuin erään opiskelijan tilkkutyössä – pyrstötiaisen. Tilkkutyöt laajentavat siis jopa lintulajitietämystä.

Mutta, mutta… Ruoho oli jo melkein polven korkuista. Sateinen märkä talvi oli lopullisesti romahduttanut marjapensaiden puiset tuet. Viljelylaatikot ammottivat tyhjinä, komposti sen sijaan täynnä. Onneksi tuli jo alkuvuodesta täydennettyä siemenvarastot. Huhtikuun loppupuolella kylvetyt samettikukkien ja lehtikaalien taimet oli koulittu isompiin ruukkuihin ja nekin pääsivät mökkeilemään. Ei tosin vielä ulos sillä öisin lämpömittari laski lähemmäs viittä astetta.

Niinpä etätyöläinen ryhtyi rivakasti hommiin, tarttui lapion ja talikon varteen. Hän käänsi ja kärräsi, kävelytti ruohonleikkuria pitkin pihaa. Hän täytti perunakasseja ja kukkalaatikoita tuoreella mullalla ja kompostilla, kanteli kastelukannuittain vettä. Kylvi ja istutti. Iltaisin kylvetti itseään saunan lauteilla ja painoi päänsä lopen uupuneena mutta rentoutuneena tyynyyn.

Kaikki kiva päättyy aikanaan. Koitti sunnuntai ja oli aika matkata kohti Helsinkiä. Ja koitti maanantaiaamu ja uusi etätyöpäivä. Vaan eipä päässyt etätyöläinen ylös sängystänsä. Myös Iskias oli innostunut puutarhahommista! Mistä apu – sängyn alla lymyävästä piikkimatostako? Sen päällä etätyöläinen köllötteli, vaihtoi välillä piikkien painopistettä. Mietti kumpi on pahempi, iskiaksen vai piikkien aiheuttama tuska. Tunnin päästä kipu hellitti ja etätyöläinen pääsi lääkekaapin luo.

Sitten olikin käytävä jälleen etätyöhommiin. Vaan ei onnistunut istuminen. Olisipa nyt sähkökäyttöinen nostettava työpöytä kuten työpaikalla. Ei ollut, joten oli keksittävä jotain muuta. Muovinen suihkujakkara sai toimittaa sähköpöydän virkaa. Suursanakirjoista ja tietokirjoista etätyöläinen rakensi tornin hiirimatolle ja hiirelle. Näin oli syntynyt sopivan korkuinen etätyöpiste seisomatyöskentelyyn! Syksyn opinto-ohjelman viimeistely saattoi alkaa.

Teksti ja kuva Kirsti Soukka

PS. Syksyn opinto-ohjelma julkaistaan Ilmonet.fi-palvelussa 15.6. Ilmonet-palvelun ulkoasu on uudistunut ja kurssitiedot on nyt helpompi löytää. Paperinen opinto-ohjelma ilmestyy elokuun ensimmäisellä viikolla ja on noudettavissa työväenopiston toimipisteistä, kirjastoista ja palvelukeskuksista. Käsityökursseille ilmoittaudutaan 11.8. klo 9.00 alkaen.