Kranssien aika

Erilaiset kranssit ovat joulun klassikkokoristeita, ja monille meistä tärkeä jokavuotinen osa jouluun valmistautumista. Havukranssit kestävät ulko-ovissa pitkään kauniina, mutta sisätiloissa piikit alkavat putoilla melko nopeasti. Kun valmistat kranssin kankaista, ei tarvitse murehtia sen kestävyyttä ja voit ripustaa sen vaikka kerrostalon oveen heti, kun joulumieli ottaa vallan.

Kankaisen kranssin voit valmistaa esim. ompelemalla, letittämällä, taittelemalla sekä läpikuultavia kankaita kranssipohjiin kiinnittämällä. Kun lisäät siihen valoketjun, kranssi on näyttävä pimeässäkin.

Kuvien kranssit on valmistettu vuosi sitten järjestetyllä kurssilla, jolla opeteltiin valmistamaan viisi erilaista kranssia: lettikranssi, tähtikranssi, tupsukranssi, perhoskranssi ja organza/tyllikranssi. Opiskelijat saivat kehittää perusmalleista erilaisia versioita. Kranssien tekemiseen käytettiin erilaisia tilkkuja – joulukankaita, satiinia, tylliä, organzaa – ja erilaisia nauhoja sekä nappeja. Opiskelijat hyödynsivät kekseliäästi myös kierrätysmateriaaleja. Yhteen hurmaavaan kranssiin päätyi silkkitilkkuja opiskelijan äidin aikoinaan teettämien ateljeeasujen ylijäämäpaloista. Kaunis muisto säilyy mukana kranssissa vuodesta toiseen.

Vastaava kurssi H234712 Joulukransseja järjestetään tänä vuonna Stoassa tiistaisin 7.11.-28.11.2023 klo 10-13.15. Varaa pian paikkasi kurssilla! Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen ilmonet.fi-palvelussa tai puhelimitse opiston asiakaspalvelussa puh. 09 301 88610.

Teksti Maria Vuorenjuuri ja Tiina Mikkelä, kuvat Maria Vuorenjuuri.