Kuidusta kuteeksi : Villa

Kuva Emmi.

Luentosarjan toisessa osassa torstaina 16.11. klo 16.45-18.15 perehdytään villaan yrittäjän ja neulesuunnittelijan näkökkumista. Yrittäjä Sanski Matikainen Saimas Spinnery Oy:tä kertoo, miten suomalaisen villan laatu vaikuttaa kehräämöön. Suomalaiset alkuperäiset lammasrodut kuuluvat lyhythäntäisiin pohjoismaalaisiin lammasrotuihin. Näiden rotujen villaa voidaan kutsua primitiiviseksi. Mitä se tarkoittaa? Miten tämä näkyy langassa ja pienkehräämön toiminnassa.

Sanski Matikainen. Kuva Emmi.

Neulesuunnittelija, tekstiilitaiteilija Juha Vehmaanperä avaa näkökumia suunnitteluun. Esitelmä käsittelee hänen tapojaan työskennellä neulesuunnittelun, taiteen ja muodin yhtymäkohdissa. Käydään läpi neulesuunnitteluun liittyviä työskentelyprosesseja ideoimisesta ja mallitilkuista lopullisen tuotteen suunnitteluun ja valmistukseen. Puhutaan tulevaisuuden käsityöstä 3D-tulostamista ja neulesuunnittelua yhdistävän projektin kautta.

Juha Vehmaanperä. Kuva Mika Kailes.

Luennot järjestetään Opistotalon Viipurinsalissa, Helsinginkatu 26, 2. krs. Voit seurata tapahtumaa myös Työväenopoiston YouTube-kanavalla samanaikaisesti tai tallenteena 29.11. saakka. Liity etäluennolle tästä.

Tervetuloa, vapaa pääsy!