Loimilangat tulivat Ravattulan puvun mekkoihin

Ravattulan puvun lankoja
Ravattulan puvun lankoja

Ravattulan muinaispuvun mekkokankaiden loimilangat ovat valmiit! Loimilangat tulivat opistolle nyt elokuussa ja ovat valmiina odottamassa kudontakurssin alkua.

Suurella mielenkiinnolla avasin paketit. Yhdessä laatikossa ovat luonnonväriseen mekkoon tulevat loimilangat, pehmeä vaaleanruskea ja vaaleanharmaa. Osa langoista on hyvin tiukoilla puolilla, osa on vyyhdeillä. Kuuden mekon loimeen tarvitaan noin 8 kg lankaa eli neljä kiloa kumpaakin väriä. Puolauksen ansiosta ne kaikki mahtuvat yhteen laatikkoon.

Ravattulan puvun lankoja
Ravattulan puvun lankoja

Värikkään mekkokankaan kaikki loimilangat ovat vyyhdeillä, joten ne ovat kahdessa laatikossa, vaikka yhteismäärä on sama 8 kg. Punainen lanka on kauniin pehmeä, oranssiin suuntaava. Keltaisessa langassa näkyy kauniisti langan vivahteikas pohja. Vaaleanharmaan eri sävyt tekevät värjätyistä langoista eläväpintaiset.

Ravattulan puvun lankoja
Ravattulan puvun lankoja

Kuvien valaistusominaisuudet eivät ole kohdillaan. Työhuoneen sälekaihtimet olivat hellepäivänä todennäköisesti kiinni. Olin niin ihastuksissani langoista, etten huomannut sellaista. Todellisuudessa langat ovat tosi kauniit!

Ensimmäinen Ravattulan muinaispuvun mekkokankaiden kudontakurssi alkaa 8.9.2022. Kurssi on nyt täynnä ja jonossa on saman verran kiinnostuneita.

Jos kurssipaikkoja vapautuu, voi kevään kurssille päästä mukaan. Puvun osia voi kutoa myös eri järjestyksessä, joten kannattaa seurata ilmonet.fi -sivustoa.

Hienoa, että niin moni on aiheesta kiinnostunut ja haluaisi kutoa kankaat ja valmistaa puvun. Jos kiinnostus edelleen säilyy, suunnitelmissa on, että seuraava vastaava mekkokankaiden kudontakurssi alkaisi tammikuussa 2024. Siihen ilmoittautumiset ovat reilun vuoden päästä syksyllä.

Muistathan myös Ravattulan puvun luennon to 1.9.2022 Helsingin työväenopiston Opistotalossa Helsinginkatu 26 klo 17.30 alkaen. Se on avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa! Luennon tiedot näet Tästä.