Mikä Itämerentalo?

Tilkkupiirin opiskelijat työskentelemässä Itämerentalon käsityöluokassa
Tilkkupiirin opiskelijat Itämerentalon käsityöluokassa.

Tiesitkö, että Helsingin työväenopistolla on uusi opetuspiste Ruoholahdessa Kaapelitehtaan vieressä, Lauttasaaren sillan kupeessa, Itämerentalossa. Olemme antaneet opetusta uusissa tiloissa syyskuusta 2018 lähtien.

Kaapelitehtaan tiloissa työskentelimme yli 20 vuotta. Sieltä jouduimme väistymään pois Tanssin talo -hankkeen vuoksi. Tilalle saimme korvaavat tilat Itämerentalosta.

Missä Itämerentalo?

Syksyn aikana Itämerentalon nimi on aiheuttanut päänvaivaa. Helpolla uusi toimipiste Itämerentalo ei löydy. Kun miettii, missä Helsingissä talo voisi sijaita, voi ajatuksen kulku mennä jopa Itä-Helsinkiin, Vuosaareen tai Hakaniemeen, jossa on Meritalo. Myös lähempään löytyy harhaan johtavia asioita. Nimittäin Ruoholahdessa on Itämerenkatu Ruoholahden metroaseman lähellä. Kadun nimi saattaa antaa ajatusyhteyden talon sijaintiin.

Itämererentalo sijaitsee nimensä mukaan Itämeren äärellä. Nimikyltti Itämerentalo löytyy rakennuksesta, mutta se sijaitsee Porkkalankadun puolella (Porkkalankatu kulkee Lauttasaarensillalle). Työväenopiston  opetuspisteen virallinen osoite on Tammasaarenlaituri 3, 2. krs, Ruoholahti, Helsinki. Tämä katu kulkee meren vieressä (josta varmaan Itämerentalo on aikoinaan saanut nimensä). Kuitenkin suositeltava käyntiosoite tiloihimme on Tallberginkatu 2 sisäpihan puolelta. Ihmeellisyydet eivät tähän lopu. Käyntioven vieressä, taloon tultaessa, vasemmalla on kyltti Tallbergintalo. Rohkeasti vain ovesta sisään, olkoon missä ja mitä kylttejä hyväänsä. Sisällä opasteita seuraten tervetuloa toiseen kerrokseen.

Mitä opetetaan?

Opetuspisteestä löytyy käsityöluokka, verstas, joka tilana on yhteinen kuvataiteen ja käsityön kanssa. Lisäksi siellä on musiikin-, kielten- ja kuvataiteen luokka, Majakka 1 ja Majakka 2, joissa annetaan eri aineiden opetusta, esim. kirjallisuutta ja merenkulkua. Lisäksi on Kummeli-luokka, jossa annetaan median ja tietotekniikan opetusta.

Käsityöluokka

Käsityöluokka on valoisa, tilava ja korkea. Lisäksi se on ajanmukaisesti varustettu. Opetustarjonta on monipuolista ja kurssit ovat hyvin vaihtelevan pituisia. Opetustarjontaa on aina toukokuun loppuun asti. Kurssit jatkuvat sitten taas elokuun loppupuolella.

Tässä muutamia kuvia käsityöluokasta.

Kuva käsityöluokan etuosaan. Luokassa on älytaulu ja pöytien korkeutta pystytään säätämään myös seisoma korkeuteen.
Kuvassa näkymä luokan takakulmaan. Luokassa silitys- , sovitus- ja vesipiste. Takana korkeat leikkuupöydät.
Kuva luokan takaosaan. Luokassa on ompelukoneet, kirjovaompelukone, saumurit ja peitettikoneet opiskelijoiden käytössä.

 

Haluatko kursseille?

Kurkkaa Ilmonetistä opetustarjontaa. Sieltä voit ilmoittautua heti kursseille 24/7 tai soittaa puh. 09-31088610. Ilmoittautuminen kursseille on jatkuvaa. Jos kiinnostuit kurssista, joka on jo täysi, ilmoittaudu jonoon. Jonon kautta on myös mahdollisuus saada kurssipaikkoja.

 

Miten saavutettavissa?

Vinkkaan vielä! Tila on helposti saavutettavissa Lauttasaaren sillan kautta kulkevilla linja-autoilla, metrolla (400 m metroasemalle Ruoholahteen) ja 8:n raitiovaunulla sekä tietysti polkupyörällä ja autolla.

Jos et vielä ole käynyt uusissa tiloissa, tervetuloa tutustumaan!