Äänestä Nikkariverstasta OmaStadissa!

Nyt voit vaikuttaa! Äänestä kaupunkilaisille oma Nikkariverstas! Äänestys on avoinna lokakuun ajan.

Kaupunkilaisten käyttöön tarvitaan kunnollinen kaikille avoin nikkariverstas, jossa kaupunkilaiset voivat tehdä puusta uutta ja kunnostaa vanhaa. Monipuolisten käsityökalujen ja puuntyöstökoneiden lisäksi verstaalla tulisi olla riittävän kokoiset lukittavat keskeneräisten töiden säilytystilat, maalaamo ja perus raaka-ainevarasto. Omatoimisen työskentelyn lisäksi verstaalta tulisi halutessaan saada henkilökohtaista ohjausta ja opastusta mm. koneiden turvallisesta käytöstä ja työtavoista 24/7

Sijainti

Helppo saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä

Kohderyhmä

Kaikki kaupunkilaiset.

Tavoitteet

Tavoitteena on tarjota kaikille kaupunkilaisille mahdollisuus toteuttaa omia suunnitelmiaan mm. perinteisten puutöiden, huonekalujen entisöinnin, -verhoilun ja vaikka korutöiden parissa.

Tavoitteena on kierrätyksen lisääminen mm. huonekaluja kunnostamalla.

Verstas lisää kaikenlaisten kaupunkilaisten kohtaamista ja yhteisöllisyys lisääntyy osallistujien vertaistuen ja vertaisoppimisen avulla luontevasti.

Toimenpiteet

Toimintaan soveltuvan tilan etsiminen, laitteiden ja työkalujen hankinta. Tilankäytön hallinnan suunnittelu. Varaus- ja käyttömaksujärjestelmän sekä käytönohjauksen tarkempi suunnittelu. Keskeneräisten töiden varastoinnin järjestäminen. Työväenopiston ja kaupungin roolien selkeyttäminen. Vastuukysymysten selvittäminen niin, että myös omatoiminen työskentely on tarvittaessa verstastilassa mahdollista, ilman valvojan läsnäoloa. Verstaan markkinoinnin suunnittelu ja toteutus.

Toteutukseen osallistuvat yhteisöt ja ihmiset

Toiminnan järjestämisestä ja ylläpidosta vastaa Työväenopisto. Tarvittavien tilojen hankinnasta ja ylläpidosta vastaa kaupunkiympäristön toimiala.

Äänestys on auki 1-31.10.2019

Tutustu ehdotukseen: https://omastadi.hel.fi/processes/omastadi-kokohelsinki/f/80/plans/169

Suunnitelma etenee äänestykseen ja sille on laadittu kustannusarvio: 430 000 €

Kustannusarvio sisältää seuraavat:

Vuokra 24 kk 48000€, siivous 24kk 8000, yläasteen teknisentyön luokan tasoiset laitteet ja varustus 242 000, työntekijän palkka 24kk 130 000.

Tarkempi toteutussuunnitelma ja kustannuslaskelma tehdään sen jälkeen kun suunnitelma on äänestetty toteutettavaksi. Kaupunkilaisia kutsutaan mukaan suunnitelmien valmisteluun ja toteutukseen.

Tarkempi toteutussuunnitelma ja kustannuslaskelma tehdään sen jälkeen, kun suunnitelma on äänestetty toteutettavaksi. Kaupunkilaisia kutsutaan mukaan suunnitelmien valmisteluun ja toteutukseen.