Nordic Craft Week – Pohjoismainen käsityöviikko

Suomen, Ruotsin, Viron, Norjan, Tanskan ja Färsaarten käsityöjärjestöjen yhteistyössä organisoimaa Pohjoismaista käsityöviikkoa vietetään 27.8.-3.9.2022.

Teemana on tänä vuonna perinteiset neulotut villapaidat. Jokainen maa julkaisee englanninkielisen neuleohjeen yhteen perinteiseen villapaitaan. Ohjeet julkaistaan tapahtuman Facebook-sivulla ja linkin ohjeisiin lisätään Taitoliiton verkkosivuille. Suomi ja Viro järjestävät 30.8. klo 19 villapaitawebinaarin, jossa ovat puhujina käsityökulttuurin tutkija Marketta Luutonen ja neuletaiteilija Riina Tomberg. Tapahtumaan voi osallistua verkon välityksellä, linkki tulee sekä taito.fi-sivulle että Nordic Craft Week Facebook-sivulle.

Suomen ohjeena julkaistaan Korsnäsin villapaita, jossa yhdistyvät kirjovirkkaus ja neulonta. Jos kaipaat sen valmistamiseen lisää vinkkejä ja henkilökohtaista ohjausta, jos haluat oppia, miten ohjetta voi muuttaa  tai jos neulot paidan mieluummin hyvässä seurassa, tule mukaan kurssille! Korsnäsinpaita-työpaja A (kurssikoodi H223711) kokoontuu muutaman kerran syyskauden aikana ja sille on jatkoa keväällä. Kurssi alkaa 8.9. Katso tarkemmin ilmonet.fi-palvelusta.