Omat jakkarat kuvagalleriassa

Käsityön taiteen perusopetuksen opiskelijoiden jakkaroita. Puuosat valmistettiin teknisessä työssä Kari Kockin ohjauksessa. Tupu Mentu ohjasi päällisen valmistusta ja verhoilua. Opiskelija sai valmistaa päällisen haluamallaan tavalla. Valokuvat Aino Favén ellei toisin mainita.

Taiteen perusopetuksen opiskelijoiden komeat jakkarat löydät nyt kuvagalleriasta.

Oma jakkara -kurssilla tutustutiin puutyön ja verhoilun perusteisiin. Perusrahin malli oli kaikille sama. Tutuksi tulivat teknisen työn mittakuvat, peruskoneiden kuten vannesahan ja hiomakoneen käyttö sekä liimaus.

Ennen verhoilun aloittamista tutustuttiin kalustekuosin suunnitteluun, verhoilumateriaalien ominaisuuksiin ja pohdittiin käytettävyyden ja merkityksellisyyden näkökulmia. Rahin verhoilumateriaalin jokainen sai suunnitella ja toteuttaa valitsemallaan ja hallitsemallaan tekniikalla. Raheissa onkin käytetty huovutusta, kankaanpainantaa, kirjontaa ja eri tekniikoiden yhdistelmiä. Verhoilussa on hyödynnetty myös kierrätysmateriaalia, jota on työstetty em. tekniikoilla.

Kuvagalleriaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Kiinnostuitko? Uusi aikuisten taiteen perusopetuksen käsityön perusopintoryhmä starttaa ensi vuoden alussa. Opintojen tiedotustilaisuus järjestetään to 9.12. klo 18.00 Opistotalossa. Lisätietoja Ilmonet-palvelussa.

Otsikkokuvassa yksityiskohta Lean jakkarasta, kuva Aino Favén.