Ommel-tapahtumassa koettua

Taustalla pyöri kuvaesitys opiston kursseilla tehdyistä töistä.

Espoossa järjestettiin 7.-9.6. toista kertaa Ommel-tapahtuma, joka kokosi yli 4 000 ompelemisesta ja käsitöistä kiinnostunutta Opinmäen kampukselle Suurpeltoon.

Suunnitelma ja toteutus.

Työväenopisto oli mukana kolmella työpajalla, jotka toimivat non-stop-periaatteella. Pajoissa olivat opettajina Tiina Vainikka ja Minna Apelgrén, jotka myös pitkälti vastasivat pajojen suunnitelusta. Perjantaina ommeltiin pehmoleluja, lauantaina pientä kivaa farkuista ja suunnuntaina silityskintaita. Katso lisää tästä linkistä.

Pehmolelupajassa oli useita lapsia tekemässä omaa lelua.

Inga Pihlhjerta piti lauantaina ja sunnuntaina luennon otsikolla Kansallispukujen rikkautta – perustietoa hienouksilla höystettynä. Outi Honkimaa ja Leena Karhu kertoivat tietoiskuissa Hyväksi kotiompelijaksi -koulutuksesta ja Inga esitteli opiston käsityökurssitoimintaa. Esitykset striimattiin ja tallenteet ovat näkyvissä Ommel ry:n Facebook-sivuilla 14.6. asti.

Silityskinnas-työpajassa riitti sutinaa.

Oli mukavaa olla mukana tapahtumassa ja tavata ihmisiä. Oli paljon tuttuja, mutta paljon myös potentiaalisia uusia opiskelijoita. Tapahtuman sulkeutuessa toivotettiin ihmiset tervetulleeksi vuoden päästä uudelleen, eli tapahtumalle on mitä ilmeisimmin tulossa jatkoa.

Kuvat Tiina Mikkelä