Opetusvideon tekeminen: Kuinka valmistat hiuspyyhkeen?

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen meille kaikille, mutta tuonut samalla mahdollisuuden oppia uusia ohjelmia ja välineitä työn toteuttamiseksi.

Suoritan juuri viimeisiä opintoja Helsingin yliopistossa, ja tein opetusharjoittelua Helsingin työväenopistossa, kun lähiopetus peruttiin. Tietysti ensin tuli jännitys, kuinka saan opetuksen suoritettua, kun en voi nähdä opiskelijoita. Odotettujen opetustuntien tilalle piti löytää toinen ratkaisu, jolla opetus voisi tapahtua.

Videon tekeminen oli uutta ja jännää. En ollut koskaan aiemmin tehnyt vastaavaa, mutta huomasin jo kuvattaessa, kuinka tärkeää oli pohtia, mistä kulmasta video näkyy selkeästi ja mitä kaikkea täytyy kuvata. Itse valmistusvaihe oli tietysti kiva, kun sain samalla tehdä itselle kauan haluamani hiuspyyhkeen. Videon editointi oli se jännittävämpi osuus, kun en tiennyt tietokoneen ohjelmistakaan. Päädyin kuitenkin Windowsin omaan Videoeditoriin, jota voin suositella myös muille aloittelijoille, jos haluaa kokeilla videon tekemistä.

Loppujen lopuksi videon tekeminen oli mukavaa ja aikaa vievää. Halusin sanallisten ohjeiden sijaan kirjoitetut ohjeet, joten niistä piti saada selkeät. Toivon, että videon ohjeilla aloittelijakin pystyy valmistamaan hiuspyyhkeen. Opetusvideon hyvä puoli on se, että ohjeet jäävät näkyville pidemmäksi aikaa, ja ohjetta on helppo jakaa.

Käy katsomassa opetusvideo hiuspyyhkeen valmistamisesta ja tee itsellesi oma!

Video löytyy YouTubesta sekä Facebookista.

Teksti, kuva ja video Johanna Räsänen