Opistosta käsin Live 12.5.2021, PIKKULAUKUN OHJE

Tervetuloa mukaan Opistosta käsin Live -etätapahtumaan keskiviikkona 12.5.2021 klo 17.30-19. Tällä kerralla ompelemme kankaasta kätevän pikkulaukun vaikkapa kesän rientoihin.

Laukkuun tulee läppä ja läpän alle vetoketjullinen tuplatasku. Laukku on vuoritettu ja valmistustapa on yllätyksellinen, minkä vuoksi laukkua kutsutaan myös simsalabim -pussukaksi. Kun olet oppinut tekniikan, voit valmistaa materiaaleja ja laukun kokoa vaihtamalla erilaisia laukkuja itselle tai lahjaksi. Kuvan mallilaukut on valmistettu kierrätyskankaista: pellavakangastilkusta sekä kirpparilta löydetyistä kaitaliinasta ja paneeliverhosta.

Tarvittavat materiaalit:

  • Lakanakankaan vahvuinen kangas, esim. puuvilla tai pellava. Leikkaa kaksi kangaskappaletta, joista toinen on päällinen ja toinen on vuori, molemmat 60cm x 23cm. Mitat sisältävät saumanvarat ja näillä mitoilla laukusta tulee noin 23cm (kork.) x 21cm (lev.) kokoinen. Laukun korkeutta voi hieman muuttaa säätämällä läpän korkeutta. Jos tuntuu, että laukku on liian pieni, kasvata hieman mittoja, mutta huomioi mittojen muutos sitten myös taskukappaleen koossa.
  • Päällisen kankaasta 30cm x 24cm tuplataskua varten.
  • Vetoketju 14-18cm, lisäksi kankaasta leikattua 3-4cm leveää nauhaa vetoketjua jatkamaan.
  • Valmista kapeaa nauhaa tai laukun kangasta noin 4cm x 30cm suikale kantohihnojen alkusilmuja ja nappilenkkiä varten, kangas taitetaan nelinkerroin pituussuuntaan ja ommellaan.
  • Nappi, ommeltava neppari tai ommeltava magneetti läpän kiinnittimeksi.
  • Ommeltava neppari tai tarranauhan pala tuplataskun yläreunaan tarvittaessa.
  • Kantohihna valmisnauhaa tai 4x valmis leveys kankaasta (n. 6-10cm, säätöosa tarvittaessa, kangas taitetaan nelinkerroin ja ommellaan.
  • Langoitettu ompelukone, ompelutyövälineet ja sakset, mahdollisesti silityspiste.

Kangaskappaleet kannattaa leikata ja silittää etukäteen, niin live-tapahtumassa ehtii paremmin valmistaa oman pikkulaukkunsa.

Pääset osallistumaan Teamsissä järjestettävään avoimeen tapahtumaan tästä linkistä. Osallistujien mikit on mykistetty, voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Tervetuloa mukaan!

 

OHJE:

Teksti, kuvat ja ohje Silja Immonen