Pukuja kulttuureissa 25.11.2021: Romanipuvun perinteitä ja bändipukeutumisen viestejä

Luentosarjan päätösosassa torstaina 25.11. klo 16.45-18.15 tutustutaan romanipukuihin ja bändipukeutumiseen.

Romanipukujen asiantuntija ja ompelija Anita Lindgren kertoo, miten romanipuvut ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana sekä niiden merkityksestä romaninaiselle. Hän kertoo myös pukujen ompelusta.

Muusikko, KM Emmi SIlvennoinen vie kuulijat musiikkimaailmaan. Folk metalissa metallimusiikkiin yhdistyy kansanmusiikkivaikutteet sekä folkloreen tai omaan kulttuuriin perustuvat sanoitukset. Vanha kulttuuri ja kansallinen menneisyys näkyy bändien pukeutumisessa, levynkansissa ja promootiokuvissa sekä livekeikoilla. Mitä bändit haluavat pukeutumisellaan viestiä?

Luennot järjestetään yhteistyössä Tekstiilikulttuuriseuran kanssa ja ne kuuluvat myös seuraavien opistojen ohjelmaan: Espoon työväenopisto, Järvenpään Opisto, Kaarinan kansalaisopisto, Kaukametsän opisto, Keravan Opisto, Laukaan kansalaisopisto, Naantalin opisto, Nurmijärven Opisto, Oulu-opisto, Soisalo-opisto ja Wellamo-opisto.

Luennot järjestetään Viipurinsalissa, Opistotalon 2. kerroksessa, os. Helsinginkatu 26.  Vapaa pääsy, tervetuloa! Voit seurata luentoja myös YouTubessa livelähetyksenä tai tallenteena 8.12. saakka. YouTubeen pääset tästä.

Kuvat: Helge Heinonen/Museovirasto/Helge W. Heinosen kokoelma ja Ensiferum-yhtye