Punaiset nenät nuppupeitoissa

Helsingin työväenopisto osallistui tänä vuonna Nenäpäivään eli Nenäpäivä-säätiön hyväntekeväisyyskampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on kerätä rahalahjoituksia ja edistää lasten mahdollisuuksia hyvään ja turvattuun elämään eripuolilla maailmaa.

Nenäpäivän teema sopi mainiosti Pienille parasta ommellen  hyväntekeväisyyskurssillemme. Kurssilla ompelemme tilkkutyötekniikoilla pieniä nuppupeittoja sairaaloille pienten potilaiden hyväksi lahjoitusmateriaaleista.

Loka-marraskuussa ompelimme nuppupeittoihin hyväntekeväisyyspäivän tunnuksena toimivia punaisia neniä, ja pienen pohdinnan jälkeen, myös muita punaisia pyöreitä asioita kuten palloja. Nenäpäiväpeitoista kokosimme Opistotalon vitriineihin näyttelyn Nenäpäivää juhlistamaan. Samalla esille pääsi kurssilaistemme taitava osaaminen. Värikkäät ja kauniit peitot toivat myös iloa ja väriä marraskuun pimeyteen.

Marraskuun lopussa veimme nenäpäiväpeitot sekä syyslukukauden aikana valmistuneet muut peitot Naistenklinikalle. Peittoja oli yhteensä 328 kpl! Iso kiitos jokaiselle kurssilaiselle ja lahjoittajalle. Tehdään yhdessä hyvää!

Teksti ja kuva Elisa Koskinen