Ryijyllä valoa ja lämpöä syksyn pimeyteen

Ryijyn nimeksi tuli ”Valoisampia päiviä”. Inspiraationa oli syksy ja puiden keltaiset lehdet. Kuitenkin ryijyn edetessä huomasin sen olevan kaukana syksyn väreistä ja muistuttavan enemmän kevään aurinkoa ja valoa – sitä tähän synkkään syksyyn välillä toivoisi. Kiva siis saada seinälle valoa ja lämpöä. Lankavalinnan takia ryijystä tuli todella paksu ja muhkea, mikä lisää lämpöistä tunnelmaa. Ryijyä oli helppo ja ihana tehdä, todella meditatiivista. En tehnyt tarkkaa suunnitelmaa vaan etenin fiiliksen mukaan värejä vaihdellen ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Näin Noora Karhapää kertoo ryijynsä valmistamisesta.

Tästä linkistä pääset kuvagalleriaan, missä esitellään kaikki kurssityöt.

Taideryijykurssilla Kanneltalossa valmistui syksyn aikana ryijyjä pohjakankaalle ompelemalla sekä kehyskudonnalla. Opettajana Taideryijykurssilla oli tekstiilitaiteilija Raija Rastas. Seuraava kurssi alkaa keväällä Maunula-talolla. Suunnitteluun, värien valintaan ja työpiirroksen tekoon saat neuvoja opettajalta, mitään ennakkotietoja ja – taitoja ei tarvita. Tervetuloa!

Ilmoittautumisohjeet ja tietoa kevään kurssista löytyy osoitteesta: www.ilmonet.fi

Syksyn kurssilla valmistuneiden ryijyjen näyttely on esillä Maunula-talossa 14.1. – 10.2. 2020, tervetuloa tutustumaan upeisiin ryijyihin!

”Syksyn syke”, Kirsti (kuva Raija Rastas)
Maalauksellinen ryijy, Heidi Hiltunen (kuva Raija Rastas)
Nukkapintojen vaihtelua ja värileikkiä, Iris Sandelin (kuva Raija Rastas)
”Kiiltomato”, Pauliina (kuva Raija Rastas)
”Kissaminttu”, Eeva (kuva Raija Rastas)
“Saippuakuplat yössä, Laura Ratia-Väyrynen (kuva Raija Rastas)
”Valo”, Terhi Iodice (kuva Raija Rastas)
”Lempivärit”, Eeva Anttila (kuva Raija Rastas)
”Puppe”, Marjo (kuva Raija Rastas)
”Talviaika alkaa”, Minna (kuva Raija Rastas)
Vastavärien leikkiä, Iida Arvola (kuva Raija Rastas)