Sähköremontti ompeluluokassa

Kuva: Leena Karhu

Malmitalon ompeluluokan sähköremontti valmistui juuri sopivasti ennen opetuskauden alkua.

Malmitalon on lähes 30 vuotta vanha talo ja ompeluluokan toiminta on näiden vuosien aikana muuttunut tarpeiden mukaan. Alussa käytössä oli vain tavalliset ompelukoneet. Nykyisin luokassa on näiden lisäksi myös saumureita ja peitetikkikoneita. Tämän vuoksi koneita on jouduttu laittamaan pöydille, joiden käyttö on suunniteltu muuhun tarkoitukseen. Alla olevasta kuvasta näkyy millainen tilanne aiemmin pöydällä saattoi olla. Ompelukoneiden ja valaisimien johdot ompelutarvikkeiden lisäksi iloisessa sekasotkussa.

Sähköpistorasiakotelot on nyt asennettu kattoon ja jatkojohdoista ja jakopistorasioista on voitu luopua kokonaan. Kotelot voidaan nostaa ketjuvaijerin avulla ylemmäs, kun alla olevia pöytiä käytetään esimerkiksi kankaiden leikkaamiseen. Remontin yhteydessä kuvan pöydät uusittiin ja niiden siirtely onnistuu jalkojen rullien avulla helposti ja pöytien korkeus on myös säädettävissä. Nyt ompeluluokka toimii hyvin myös teoriaopetuksessa.

Pistorasioita lisättiin myös muiden ompelukonepöytien yhteyteen. Ja tämän lisäksi yläkaappirivistön alle (ei näy kuvissa) asennettiin ledivalonauha ja kattokiskoihin tuli lisää spotteja. Luokan toimivuus ja tietysti valaistus parani huomattavasti. Yksi opiskelija totesikin, että saamme luokassa pimeänä talviaikana valohoitoa!