Soile Hovilan kuvakudoksia

Soile Hovila, yksityiskohta Ataraxia-kuvakudoksesta Kuva: Kirsti Soukka

Galleria A2:ssa (Annankatu 12) on esillä Soile Hovilan upeita kuvakudoksia 23.8-10.9.2023.

Tekstiilitaiteilija TaM, FM Soile Hovila kutoo pystykangaspuissa käsin ohuilla langoilla luontovalokuviin pohjautuvia kookkaita kuvakudoksia, jotka peilaavat luontoa mielenrauhan antajana. Hän käyttää pehmeitä murrettuja värisävyjä, jotka liukuvat hienovaraisesti väristä toiseen. Loimilankana käytettyä värjäämätöntä pellavalankaa ei peitetä kuteella, jolloin loimen väri luo oman pehmeän vaikutelmansa kudoksen pintaan.

Näyttelyn pääteos on 11 neliömetrin kokoinen triptyykki Ataraxia, jonka yksityiskohta näkyy otsikkokuvassa. Hovila halusi kutoa suurteoksen jotta pääsisi osaksi vuosituhantista gobeliinitaiteen traditiota. Teoksen valmistaminen kesti kolme vuotta ja se on nyt kokonaisuudessaan esillä ensimmäistä kertaa.

Soile Hovila on tavattavissa galleriassa la 26.8. klo 14-16 ja su 10.9. klo 13-15. Lauantaina 9.9. klo 13.00-15 Käsityön Ystävät ry järjestää luennon, jolla Hovila esittelee Ataraxian syntyvaiheita ja kertoo SKY:n merkittävästä roolista suomalaisen kuvakudoksen historiassa 1900-luvun alussa. Luento on osa Helsinki Design Weekiä.

Soile Hovila, Syksyn sumu kuusikossa Kuva: Kirsti Soukka
Soile Hovilan kuvakudos Kuva: Kirsti Soukka
Soile Hovila, Kaukokaipuu Kuva: Kirsti Soukka