Tekstistä käsin

Käsityön taiteen perusopetuksen syventävien opintojen ryhmän lopputyönäyttelyn teoksien lähtökohtana on opiskelijan valitsema teksti, jota sai käsitellä haluamallaan tavalla.

Koronatilanteen vuoksi opinnot ja ryhmän tapaamiset järjestettiin etänä. Kevään aikana on tehty vaihtoehtoisia luonnoksia sekä soveltavia, työskentelyä tukevia kokeiluja, esitelty näkökulmia ja keskusteltu niistä yhdessä. Lopputyöprosessissa on pohdittu erilaisia vaihtoehtoja ja analysoitu oman taiteellisen ilmaisun näkökulmia. Teoksen toteutustapa oli valinnainen.

Lopputyönäyttely on esillä teosesittelyineen Vuotalon gallerian ikkunassa 6.-29.5.2021. Esillä on myös perusopintojen ryhmän suunnittelemat ja valmistamat jakkarat. Näyttely juhlistaa myös 20 vuotta täyttävää Vuotaloa.

Kiinnostuitko? Uusi, aikuisille suunnattu käsityön taiteen perusopetuksen perusopintojen kokonaisuus on käynnistymässä alkuvuodesta 2022 ja siitä järjestetään tiedotustilaisuus joulukuussa 2021.  Lisätietoja alkavasta opintokokonaisuudesta: tupu.mentu@hel.fi ja kirsti.soukka@hel.fi

Näyttelyn työt ja teosesittelyt julkaistaan tässä blogissa kesän aikana. Teoskuvat tulevat esille myös blogin kuvagalleriaan.

Eklund, Nina
Hirvonen, Saara
Korhonen, Anna-Maria
Käppi, Janette
Lehmikoski-Pessa, Tiina
Lindh, Maria
Mahlamäki, Liisa
Nevalainen, Kirsti
Othman, Erica
Tynell, Anna-Mari
Viinikainen, Riikka

Teksti: Tupu Mentu

Kuvassa ripustetaan Kirsti Nevalaisen teosta Piilopaikka ja suoja, 2021.