Terassi – lähes koko kesän kestävä projekti

Koko kesän kestävä teranssi-projekti melkein valmis.

Jokaiseen kesään kuuluu pientä remonttihommaan. Tämän kesän kesälomaprojekti mieheni kanssa oli uusia pieneksi jäänyt terassi isommaksi. Aikataulusuunnitelma ajatuksissa oli noin reilu viikko.

Kesäkuun alussa homma käynnistyi nurmikon poistolla terassin alta. Varsinaisesti työ lähti edistymään, kun tontille tuli tarvittavat materiaalit ja kesäloma alkoi. Tässä vaiheessa näytti, että nopeastihan tämä syntyy. Kuvassa vielä vanha terassi purkamatta.

Oma hommansa oli vanhan terassin purkaminen. Apua, aikaa kului rutkasti ja tuntui ettei tämä edisty olleenkaan. Päiviä rakennettiin runkopuita terassin pohjaksi. Sadevesi kouru oli oma rakennelma runkopuiden alla.

Vanha konsti, vesivaaka, otettiin käyttöön. Näin saatiin laudoituksen pohja oikeisiin kaatoihin. Mitattiin ristiin ja korjattiin kaatoja. Yhdestä kohdasta otettiin maata pois ja toiseen kohtaan maata tai kiiloja lisätiin. Homma eteni hitaasti.

Vielä kaivon kannen ympäristön koolaus.

Sähköjohtojen veto terassilautojen alle.

Terassilautojen asentaminen oli melko nopeaa hommaa, kun niitä ei tarvinnut sahailla lyhkäisemmäksi. Piti vain seurata, että rako tulee saman kokoiseksi. Tässä vaiheessa tuli kivaa jumppaa, kun piti hyppiä runkopuiden välissä tuoden lautoja ja ojennella kiinnitysnipsuja, tarkkoa rakoa sekä pitää kiinni laudasta ruuvauksen aikana. Homma eteni, kun työtä tehtiin aamusta iltaan. Välillä saatiin sadetta niskaan, mutta se ei haitannut.

Kaivonkannen toteutusta hieman pohdittiin. Lopputuloksena siitä saatiin kohtalaisen hyvän muotoinen. Muutama sahaus tehtiin kahteen kertaa.

Valmis laudoitus ja heti testaamaan kuinka siihen mahtuu vanha puutarhapöytä ja tuolit. Niitä siirtelin eri kohtiin. Hyvältä vaikutti! Terassi on melko tasainen pinnaltaan, luultiin tekevämme hyvää työtä, mutta kun satoi, huomasimme kaatoa olisi saanut olla enemmän. Vesi jäi killumaan pinnalle. Pieni harmi….

Nyt oli sopiva hetki laittaa työmaa tauolle. Työmaa jäi seisomaan reiluksi kuukaudeksi.

Loman jälkeen käynnistyi portaiden valmistus. Ei kun perustuksia tekemään.

Alkuksi portaista piti tulla vain suorat askelmat, mutta kun kokonaisuutta katsottiin, syntyi ajatus askelista myös sivusuuntaan.

Testissä portaiden laudoituksien suunnat.

Terassi sai valot juuri kun seuraavana yönä tuli lumikuuraa maahan. Myös reunalaudoitus valmistui lukuun ottamatta reunalistoituksia. Ensi kesänä vielä muutama korkea tolppapylväs reunaan ja eikun terassia kalustamaan.

Hieman ehdimme siistiä terassin edustaa johon tehtiin uusi kukkapenkki. Vanha kasvimaa sai väistyä ja siirtyä vastakkaiselle puolelle pihaa. Ensi kesänä pihaprojekti jatkuu uusin suunnitelmin.

Tarina open ja hänen miehensä 2019 kesäprojektista, joka lähes valmistui ennen talvea. Reilun viikon projekti vaihtui useiden viikkojen projektiksi.Työtunnit jäi laskematta.