Työväenopiston opettaja ja opiskelija esittäytyvät lehtijutuissa

Työväenopistossa vuodesta 1996 lähtien opettanut käsityönopettaja Riitta Larne kertoo Viva-lehden nro 1/2020 artikkelissa elämänsä eri vaiheista ja työstään opettajana.

Riitan on oppinut käsityötaitoja jo lapsena mummoltaan. Artikkelista selviää myös, mikä dramaattinen tapahtuma sai Riitan virkkaamaan turvalonkeroita sairaalan teho-osastolle. Riitta on järjestänyt myös turvalonkeropajoja työväenopistossa.

Riitta on opettanut opistossa lähes kaikkea muuta käsityöhön liittyvää paitsi tilkkutöitä ja pitsinnypläystä. Riitta on rento ja ihmisläheinen opettaja ja hänen kurssinsa ovat suosittuja. Vapaa-ajalla Riitan pitää touhukkaana lapsenlapset.

Riitta on myös TV:stä tuttu, hän on korjannut pehmoleluja MTV 3 Aarrepaja ohjelmasarjassa. Samassa ohjelmassa on mukana myös työväenopiston opettaja Silja Immonen. Ohjelma on katsottavissa mtv-palvelussa

Media-alan asiantuntija Riikka Lätti aloitti opiskelut työväenopistossa Hyväksi kotiompelijaksi
-opintokokonaisuuden kurssilla v. 2019. Hänelle ompelu on oma harrastus, jonka avulla voi toteuttaa omaa pukeutumistyyliään ja tehdä vaatteita, joilla on merkitystä, kertoo Riikka Kotivinkin 2/2022 artikkelissa.

Riikka ompelee kaikki vaatteensa itse ja niiden suunnitteluun hän saa inspiraatiota mm. pieniltä vaatemerkeiltä. Kankaat ovat hänen intohimonsa ja niitä Riikka tilaa pääasiassa nettikaupoista. Ainoa ongelma Riitan harrastuksessa on ajan puute. Vaatteiden ompeluun kuluu paljon aikaa.

Riikan opintokokonaisuus päättyy syksyllä, jolloin Opistotalossa järjestetään opintokokonaisuuden viimeisen työn eli opinnäytetyön näyttely. Näyttelyn tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan tässä blogissa, opiston sivustoilla.

Molemmat jutut voi käydä lukemassa kokonaisuudessaan helmet.fi palvelusta eMagaz -sivustolta.