Eläimellistä menoa!

Taiteen perusopetuksen käsityön opiskelijat hakivat opintojensa aluksi inspiraatiota Korkeasaaresta. Eläimet löysivät tiensä kasseihin painettuina ja kirjottuina.

Korkeasaaressa eläinten muotoja leikattiin paperista vapaasti, suoraan saksilla ilman piirrosviivoja. Eläimiä myös piirrettiin ns. väärällä kädellä eli oikeakätiset vasemmalla ja toisinpäin. Piirroksista ja leikatuista muodoista tehtiin kankaanpainoleimasimia ja -sabluunoita, joilla painettiin pigmenttivärejä käyttäen kuvioita kassikankaaseen. Painokuvioita rikastettiin käsin kirjomalla. Kirjonnalla sekä korostettiin kuvion muotoa että lisättiin jokin uusi elementti kuvioon.

Kuvagalleriassa näet yksityiskohtakuvia opiskelijoiden kasseista. Mitä kaikkia eläimiä löytyykään!

Syksyn Harakka kassissa -kurssilla yhdistetään myös kankaanpainantaa ja kirjontaa. Kurssi alkaa retkellä Harakan saareen, jossa haetaan inspiraatiota luonnon kasveista ja eläimistä. Kankaanpainannan ja kirjonnan opetus on Maunula-talossa. Opettajina kurssilla ovat Virpi Vesanen-Laukkanen ja Kirsti Soukka. Tarkemmat tiedot kurssista löydät Ilmonet-palvelusta https://ilmonet.fi/course/H205667 .

Teksti ja kuvat: Kirsti Soukka