Kankainen kirjekuori joulutervehdyksenä!

Parin vuoden takaisesta joululehdestä oli jäänyt mieleen kuva hauskasta kankaisesta kirjekuoresta ja päätin nyt kokeilla sitä.

Ohje kirjekuoreen oli harmillisesti hautautunut materiaalipinojen väliin. Avasin siis vanhan paperisen kirjekuoren liimaukset ja sain siitä hyvän kaavan. Jos innostut asiaa kokeilemaan niin tee sinä samoin tai leikkaa kaksi 21x21cm kokoista palaa keskipaksusta puuvillakankaasta.

Halutessasi voit kuvioida kirjeen sisä- tai ulkopuolen kangasta; minä kirjoin muutaman piston kuvioiden päälle. Aika ihana voisi olla joku kuviointi yllätyksenä myös kirjeen sisäpuolella…

Seuraavaksi ompelin kirjekuoren palat oikeat puolet vastakkain yhteen suoralla ompeleella ja jätin n. 4 cm kääntöaukon. Leikkasin kulmista kolmiopalat pois ja käänsin ompelukseni oikein päin. Silitin ja suljin kääntöaukon muutamalla pistolla käsin. Sen jälkeen taittelin kankaisen kirjekuoreni oikeaan asentoonsa ja ompelin kirjeen ns. viistot kohdat käsin kiinni. Kankaisen kirjekuoren voi käyttää moneen kertaan.

Aika kiva siitä tuli! Kukahan tämän saa ja mitä keksin siihen sisälle?

Teksti ja kuva: Tupu Mentu