Kansallispukujen kauneutta tapahtumassa Kansallispukujen lumoa – Minun kultani kaunis on….

Yhteiskuva kansallispukuja.
Puvut on valmistettu Helsingin työväenopiston kansallispukukurssilla. Kuva: Gavin Van Dok

Auringonsäteet ja luonnon puhkeaminen omaan väriloistoonsa kilvan hehkuttivat kansallispukujen väriloistoa Kansallispukujen lumo – Minun kultani kaunis on…tapahtumassa Seurasaaressa.

Piupali Paupali

Päivä alkoi Karunan museokirjosta, jossa Pakilan musiikkiopiston kansanmusiikkilinjan oppilaista koostuva Marin skraidu smuidut -yhtye esitti kansanmusiikkia. Esityksessä kuultiin musiikkia niin sooloina kuin yhtyesovituksina esim. Piupali Paupali (Suutarinäidin kehtolaulu). Myös saimme kuulla Suvivirren, joka kuuluu vahvasti suomalaiseen kevääseen ja kesän heleämpään aikaan. Yhtyen jäsenet: Siiri Ahmajärvi – harmooni, laulu, Iris Helske – sello, laulu,Ruut Konttinen – viulu, kontrabasso, laulu, Eevi Rinta-Filppula – nokkahuilu, laulu ja Noomi Sundström – nokkahuilu, laulu. Yhtyeen ohjaava opettaja: Leena Joutsenlahti.

 

…”Keitä te ootte, te pienet pojat, kun en mä tunne teitä, piupali paupali piupali paupali, kun en mä tunne teitä?…”

Kansantanssia

Kansantanssia esittivät Karjalan nuorten ryhmät Kärri ja Tärsky.

https://youtu.be/0QBasEbhNQs

Voit katsoa koko esityksen YouTuben sivuilta (aihehaku) Kansallispukuja & kansantanssia.

Kansallispukujen väriloisto

Helsingin työväenopiston kansallispukukurssilaiset rohkeasti astuivat estradille ja esittelivät valmistamiaan ja korjaamiaan pukuja tai puvun osia. Saimme nähdä myös kansallispukujen joukossa kansanpukuja feresejä ja sarafaneja. Yleisö oli hienostu ottanut toiveen huomioon ja useat heistä olivat pukeneet kansallispuvun ylleen. Kansallispuku on hyvin ekologinen juhlapuku joka sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Kaapissa sitä ei kannata säilyttää pölyyntymässä.

Kuvaus: A. Honkimaa

Päivä oli tunteita herättävä ja varmaan monelle mieleenpainuva. Monesti varmaan palamme vielä tähän. Opettajana koen suurta kiitollisuutta osallistumisestanne päivään niin kansallispukukurssilaiset, soittajat ja tanssijat ISO KIITOS! Ilman teitä  emme olisi onnistuneet tässä. Kiitos opettajille Jaanalle ja Päiville sekä meidän asiantuntevalle juontajalle Ingalle. Kiitos yleisölle kun olitte saapuneet katsomaan esitystä. Kiitokset myös Seurasaarisäätiölle yhteistyöstä. Aurinkoista kesää kaikille!

Tunnelmia kun valmistauduimme esitykseen linkissä.
H-hetki lähenee…. Kansallispukujen lumoa – minun kultani kaunis on…

Instassa voitte nähdä kuvia tunnuksella #opistohommia, #helsingintyöväenopisto