Korona-kalenteri 10.6.2020 – Ompelin etäkoulussa maskotin

Kevään etäkouluaikana käsityön tehtävänä oli tehdä maskotti. Siitä tuli pieni taskumaskotti, koska hoksasin, että se mahtuu mökkiin, jota olin rakentamassa kenkälaatikosta.

Maskotin idea löytyi kirjasta. Olen tehnyt taskumaskotteja aikaisemminkin. Niiden tekeminen on helppoa. Tarvitaan vain vähän mummin apua. Valitsin maskotiksi koiran, koska tykkään koirista, vaikka pikkasen pelkään niitä. Värit valitsin niin, että katsoin mummin huopapalapinosta kauneimman värin. Ensin piirsin kirjan kuvasta maskotin kuvan leivinpaperille ja leikkasin sen. Sitten taitoin kankaan kaksin kerroin ja laitoin maskotin kuvan nuppineulalla kiinni kankaaseen.

Maskotin idea löytyi kirjasta.

Seuraavaksi piirsin maskotin ääriviivat kankaalle. Leikkaaminen oli helpompaa, kun leikkasin ensin kankaasta vähän kuvaa isomman palan. Sitten leikkasin maskotin irti siitä. Seuraavaksi valitsin hännän ja korvan värit ja mummi leikkasi ne. Ne kiinnitettiin nuppareilla, ja ompelin ne kiinni toiseen puoleen. Mummi auttoi ja teki nenän, silmät ja kaulapannan koristeen. Ompelin itse kokonaan loppuun. Jätin maskottiin pikku raon. Otin vähän vanua, laitoin sen raosta sisään. Työnsin kynällä vanua ensin korviin ja sitten täytin sen kokonaan. Ompelin raon kiinni ja huomasin viimeisenä, että maskotti on liian pullea. Se on kuitenkin laihtunut pikkuisen, koska se on ollut kiinnitettynä tiukasti teipillä pieneen kauko-ohjattavaan autoon. Se on maskotin auto, jonka kyydissä se seikkailee pihalla.

Ompelu oli helppoa.

Viimeiseksi tein maskotin kodin valmiiksi. Tein sinne paperista ja pahvista penkin, pöydän, sängyt, lipaston, yölampun, ruokaa ja vesikannun. Kudoin sinne myös maton. Se oli mummin idea. Meinasin nukahtaa, kun tein mattoa. Se tehtiin niin, että pahviin leikattiin viiltoja, lanka laitettiin niiden välistä monta kertaa ylös alas, ylös, alas. Sitten pujottelin neulalla paksumpaa lankaa taas monta kertaa ylös, alas, ylös, alas. Matosta tuli hieno. Leikkasin vielä huovasta peitot sänkyihin.

Maskotin koti.

Maskotti on punainen, joten sen nimeksi tuli Chili. Se tykkää asua kodissaan. Chilin kanssa asuu aikaisemmin tekemäni taskumaskotti, pikkuinen koiranpentu. Sen nimi on Valkolumihiutale. Välillä yökylässä käy pikkusiskon violetti maskotti jonka nimi on Lilu.

Ekaluokkalainen Tuuli Laukkasen kertomuksen pohjalta kirjoittanut avustava mummi Virpi Vesanen-Laukkanen.

Kuvat Virpi Vesanen-Laukkanen.