Koskettelukirjoja

Koskettelukirjoja.
Koskettelukirjoja Kuva: K. Soukka

Käsityön taiteen perusopetusryhmä valmisti kevään yhteistyöprojektissaan koskettelukirjoja Saavutettavuuskirjasto Celiaan. Kesän kynnyksellä pääsimme katsomaan miltä pistekirjoituksin viimeistellyt kirjat näyttävät.

Celian asiakkaat ovat eritavoin lukemisesteisiä.  Kirjaston valikoimaan kuuluu 55 000 kirjaa eri aloilta ja eri-ikäisille lukijoille – tietokirjoja, runoja, satuja, dekkareita, elämäkertoja, historiaa, viihdekirjallisuutta. Joka vuosi kokoelma kasvaa lähes 1500 kirjalla. Kirjat tuotetaan lukemisesteisille saavutettavaan muotoon: ääni-, piste- tai e-kirjoiksi. Koskettelukirjoja kirjasto saa vuosittain n. 30 kpl. Niitä voi valmistaa kuka tahansa käsitöistä kiinnostunut. Kirjaston sivuilla on selkeät ohjeet, mitä kirjalta edellytetään. Kirjastoon voi myös olla suoraan yhteydessä ja kysyä neuvoa. Satu Jokinen vastaa koskettelukirjoista ja antaa mielellään lisätietoja.

Käsityön taiteen perusopiskelijoiden kirjojen aiheina ovat sadut, runot, arvoitukset, älynystyröitä hierovat tehtävät ja rytmien tuottaminen. Toivottavasti kirjat saavat paljon uusia lukijoita. Alla olevissa kuvissa näet muutaman esimerkin kirjoista.