Nappihuivi

nappihuivi
nappihuivi Kuva: P. Tiitinen

Mihin riittää yksi lankakerä? Nappihuiviin!

Isojen käsityöprojektien välissä on kiva tehdä jotain helppoa ja pientä.

Neuloin pehmeästä langasta leveän kaulahuivin. Neuloin niin pitkän kuin lankaa riitti, eikä yhdestä kerästä kovin pitkä tullut. Huivi oli työhuoneessani jonkin aikaa viimeistelemättömänä. Oli viileä hetki tietokoneen ääressä ja otin sen hartioilleni lämmikkeeksi. Huivi toimi sellaisenaan. Sitten kokeilin huivia eri asentoihin, niin tuli idea nappihuivista.

nappihuivin nappi
nappihuivin nappi Kuva: P. Tiitinen

Löysin nappikokoelmastani yksittäisen ison napin, joka on samaa väriä kuin huivi. Se on kuin siihen suunniteltu. Ompelin napin huivin toiseen päähän keskelle. Ompelulankana käytin huivin neulelankaa, jota oli jäänyt pieni pätkä yli luontikerroksella.

napille lenkki
napille virkattu lenkki Kuva: P. Tiitinen

Huivin toiseen päähän virkkasin muutamasta ketjusilmukasta napille lenkin kerän viimeisestä päästä, joka oli jäänyt yli päättelykerroksesta. Niin lankaa ei mennyt hukkaan kuin muutama cm langanpäiden päättelyjen jälkeen.

Nappihuivia voi käyttää tavallisen huivin tapaan. Ihaninta on käyttää sitä napitettuna, jolloin huivin yläreunan voi taittaa itselle sopivasti. Huivi kestää hyvin paikoillaan.