Ravattulan muinaispuku kiinnostaa

muinaispuvun langat
Ravattulan muinaispuvun lankoja

Ensi syksynä Helsingin työväenopistossa alkaa Ravattulan muinaispuvun kurssi. Puvun valmistamisesta on jo niin paljon kiinnostuneita, että uutuuskurssi toteutuu.

Ilmoittautuminen syksyn kurssille alkoi poikkeuksellisesti jo nyt keväällä, koska lankojen valmistaminen vaatii aikaa. Halusimme varmistaa, että saamme oikean värisiä ja oikean vahvuisia lankoja syksyn kurssille ja vielä riittävä määrä 12 pukuun.

Toiseksi halusimme tietää onko riittävästi kiinnostuneita opiskelijoita, jotka haluavat valmistaa puvun kutomalla kankaat itse. Innokkaat opiskelijat ilmoittautuivat ja kurssi on nyt täysi ja jonoakin on. Jonosta voi vielä päästä kurssille, jos jollekin tulee este ennen kurssin alkua.

Kurssi alkaa syksyllä mekkokankaiden kutomisella. Puvussa on kaksi eri värivaihtoehtoa mekkokankaaseen: luonnonvärinen ja värikäs. Luonnonvärisessä on hyvin vaaleaa harmaata ja ruskeaa ja värikkäässä on tietynlaista punaista ja keltaista, joista tulee oranssi vaikutelma. Molemmat kankaat ovat hyvin pienikuvioisia ja aiheena on värin vaikutus sidoksessa.

Mekkokankaiden loimilangat on nyt tilattu ja kurssin alkua odotellaan.

 

Lisätietoa kurssista ilmonet.fi -sivuilla koodilla H223639 tai Tästä

Tässä blogissa on aiemmin julkaistuja artikkeleita Ravattulan muinaispuvusta. Klikkaa Tästä ja tästä.