Valloittavat vauvatekstiilit

Syyskuun viimeinen viikonloppu oli tänä vuonna poikkeuksellisen lämmin.  Erityisen lämmin oli tunnelma samaisena viikonloppuna myös Kanneltalon käsityöluokassa, jossa viikonloppukurssin opiskelijoiden taitavissa käsissä valmistui monta valloittavaa vauvatekstiiliä omille vauvoille sekä lahjaksi lähipiirin pienille. Kurssitöiden ompelun lomassa opiskelijat ehtivät jakaa toisilleen myös omia kokemuksiaan ja hyviä vinkkejä vauva-arkeen.

Monen opiskelijan työlistalla olivat vaunuverhot ja erilaiset ruokalaput, mutta kurssilla syntyi paljon muitakin vauva-arjen apureita kuten imetystyyny, pinnasängyn pehmusteet, leikkimatto, baby bootsit, hoitoalusta, sitterin vaihtopäällinen, virikeleluja sekä erilaisia kestopesulappuja vauvan hoitoon. Omien ompelusten lisäksi kaikille jäi varmasti kotiin viemisiksi myös paljon uusia ideoita tuleviin projekteihin.

Osalla kurssilaisista viimeisimmät ompelukokemukset ennen kurssia olivat yläasteen käsityötunneilta. Pienen alkulämmittelyn jälkeen kaikki pääsivät kuitenkin hyvään vauhtiin ja kurssin tuotoksia katsellessa pidemmätkään ompelutauot eivät enää näkyneet missään. Onnistumisen iloa kuvastavat omia töitään katselleiden opiskelijoiden lauseet ”En voi uskoa, että tein tämän itse!” ja ”Miten ihanaa, että voin sanoa tehneeni tämän itse!” Itse tehdyt vauvatekstiilit ovatkin kertakaikkisen ihania ja parhaimmillaan ne kulkevat mukana matkassa sukupolvelta toiselle!

Teksti ja kuvat Janita Perttula