Korona-kalenteri 11.6.2020 – Kirjovan perjantaiklubin virtuaalinäyttely

Pääset nyt nauttimaan tammi-toukokuussa 2020 pidetyn Kirjovan perjantaiklubin sadosta virtuaalisesti täällä blogissa, sillä Maunulatalolle suunniteltu kevätnäyttely jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan.

Kirjova perjantaiklubi kokoontui kerran kuukaudessa eri kirjontatekniikoiden äärellä kokeilemaan uusia ja vähän tutumpiakin tekniikoita. Kurssi vietiin onnellisesti loppuun etäyhteyksien avulla. Osallistuminen ei kaikille opiskelijoille ollut etänä mahdollista, mutta suuri osa kurssilaisista pysyi mukana menossa.

Tänä keväänä kokeilimme mm. sashiko- ja borokirjontaa, kirjoimme kantaaottavia ja vähemmän kantaaottavia huoneentauluja, koristelimme trikoovaatteita alike- ja päällikeompelein, teimme 3D-kirjontaa huopapaloilla sekä taittelimme koruja.  Mukaan kurssille mahtui niin oikeita kirjontakonkareita kuin vähemmän aiheeseen perehtyneitäkin opiskelijoita. Jokaiselle tekniikalle oli opettajan ohjeistama esimerkkityö, mutta opiskelijat saivat soveltaa tekniikoita ja esimerkkitöitä oman kokemuksensa ja mieltymyksensä mukaan.

Opiskelijoiden kirjontatyöt löytyvät kuvagalleriasta. Kuvat ovat opiskelijoiden ottamia.

Toivottavasti nautit näyttelystämme. Kirjonta ei ole ollenkaan niin vaikeaa mitä voisi kuvitella. Se auttaa hidastamaan sykettä vauhdikkaan arjen keskellä, kunhan muistaa mitä tarkoittaa wabi-sabi eli löytää kauneuden epätäydellisyydestä ja keskeneräisyydestä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Wabi-sabi).

Kirjova perjantaiklubi jatkaa kokoontumistaan myös syksyllä. Olet tervetullut ilmoittautumaan mukaan!

Boro-kirjonnan kokeilu, työn tekijä: Inger Dahlgren.

Teksti Kristiina Tergujeff
Otsikkokuva Tea Savola, loppukuva Inger Dahlgren