Korona-kalenteri 7.4.2020 – Etätyöläisen jumppavälineet

Normityössäni olen tottunut seisomaan ja olemaan pienessä liikkeessä. Nyt etätyöpaikka ei aina ole niitä ergonomisesti soveliaimpia. Parintunnin istuminen aloillaan tavallisella tuolilla tuo ikäviä tuntemuksia ala-selkään.

Onneksi olen normihöntti ja olen ostanut vuosien saatossa “kätevästi sängynalle mahtuvia” jumppavälineitä kotiin. Nyt niille on käyttöä ja tarvetta.

Pitkän jumpparullan päällä kelliessä ja kiikkuessa selän jumit vähitellen helpottuvat. Samoin jumppapallolla. Se käy myös työtuolista. Tosin mukavinta on maata sen päällä mahallaan ja olla vaan. Kuminauhalla puolestaan voi tehdä monipuolisesti lihaskuntoa ja avaavia liikkeitä. Huomasin, että sillä voi korvata kissavideoita.

Leveä kuminauha sopii myös näpyttelysormien treenaamiseen. Eli ainakin meidän katti on innokas ottamaan osaa kuminauhajumppaan. Käsipainoilla voi hieman harjoituttaa puhelinkättään ja tietysti vastapainoksi vapaatakin kättä.

Pieni nystyräpallo on mainio jalkapohjien hieronnassa. Konetta naputellessa voi samalla pyöritellä palloa jaloillaan. Twistilaudalla voi laittaa veren kiertämään lantiossa. Lopuksi jumppamatolle on hyvä laittaa pitkäkseen ja venytellä itsensä horrokseen.En kuitenkaan suosittele kakkien yhtäaikaista tai perättäistä käyttöä. Itse ajattelin käyttää senverran, että ainakin pölyt lähtee. Sen jälkeen ne ehk joutuvat takaisin “sängyn alle”.