Lopputyö Anna-Maria Korhonen

Yksityiskohta, Anna-Maria Korhonen, Minä olen ihme

Aikuisille suunnatun käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän syventävät opinnot päättyivät lopputyönäyttelyyn toukokuussa 2021. Julkaisemme teosesittelyt blogissamme.

Anna-Maria Korhonen, Minä olen ihme, 2021

Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
minä tiedän sen.
– Ps 139:14

Tuon lauseen, “minä olen ihme, suuri ihme” soisi jokaisen ihmisen kuulevan kohdalleen. Sillä niinhän se on. Ihmeitä jokainen.

Meillä on taustamme, sukumme, esi-isämme. Sukujemme muistot, vahvuudet, taakat ja tarinat. Mitä enemmän kuulen suvuistani, sitä enemmän ymmärrän itseäni. Niinpä tässä on myös sukupuutani.

Käsinkirjonta hitaan työtapana on alkanut viehättää minua käytännöllisen käsityön tekijää. Kuva rakentuu pisto pistolta ja samalla ajatus virtaa asiasta toiseen ja taas takaisin. Ajatuksia jää työhön. Ajatuksia haipuu pois, unohtuu, jatkaa matkaa, tulee joskus uudestaan. Pistot jäävät työhön tuomaan uusia kuvia.

Perintöäni on vanhat tekstiilit, ehjät ja rikkinäiset. Olen ihastellut, hämmästellyt, ihmetellyt – turhautunutkin niiden ääressä, mutta halunnut niitä käyttää jossain joskus. Ne muistuttavat taustastani, suvustani – mistä minä olen tullut.

Kuva valmiista teoksesta löytyy kuvagalleriasta.

Teksti: Anna-Maria Korhonen
Kuva: Aino Favén