Nähtävää ja koettavaa Forssassa

Forssan kehräämöaluetta
Forssan kehräämöaluetta Kuva: P. Tiitinen

Kävin heinäkuussa Forssassa ja löysin monipuolisen ja mielenkiintoisen käyntikohteen: Forssan kehräämön alueen.

Alue ja museo

Koko alue vanhoine punatiilisine rakennuksineen on käymisen arvoinen. Alueella voit liikkua itse tai kulkea opastetulla kierroksella ja kuulla historiasta tarkemmin. Yhdessä rakennuksessa on Forssan museo, johon kannattaa tutustua. Siellä on kompaktisti esitelty alueen historiaa ja esineistö on sijoiteltu kauniisti.

Kuosikeskus

Painokankaista kiinnostuneille Forssan museon Kuosikeskus on tärkein käyntikohde. Se on kehräämön Lankavärjäämön tiloissa. Näyttelyssä pääset tutustumaan painokankaiden suunnittelijoihin ja heidän kankaisiin ja kangasnäytteisiin saat koskea! On ihana tunnistaa eri kuoseja. Mitä muistoja kangasnäytteet herättävät? Mitä kankaita sinä tunnistat?

painokangaskuvioita
Kankaita Forssan Kuosikeskuksessa Kuva: P. Tiitinen

Ajankohtaista nyt

Juuri nyt 17.-20.8.2023 on Forssa Textile Week. Tapahtuman ohjelman näet viereisestä linkistä. Se on uusi, tekstiilille omistettu tapahtuma Suomessa. Tapahtumia on sekä kehräämöalueella että kaupungilla, kävelyetäisyydellä toisistaan. Jos sinua kiinnostaa muotoilu, painokankaat, Japani, näyttelyt ym., niin tutustu ohjelmaan ja valitse sopivat käyntikohteet.

Forssassa on nyt sekä historiaa että tulevaisuutta, mm. Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden hukkamateriaalia hyödyntävä näyttely.

Mukavaa tutustumisretkeä!