Neuleita suurella sydämellä

Hyväntekeväisyysneulojat kokoontuvat jälleen. Kesäntauon aikana osallistujien auttavat kädet olivat saaneet valmiiksi lukuisia neuleita. Niinpä syksyn ensimmäisessä tapaamisessa lahjoitettiin Hope ry:lle sukkia, lapasia, myssyjä ja säärystimiä.

Antamisen ilo riemastutti neulojien mieliä, kun jälleen yksi lämmin lahjoitus lähti järjestön kautta vähävaraisille lapsiperheille. Myös Lastensairaalan keskososastolla on saatu nauttia taitavien käsityöntekijöiden suloisista pienistä nutuista, housuista ja myssyistä, kun rakkaudella neulottu toimitus saatiin perille viime kevään tapaamisten päätteeksi.

Tulevan talven käsityösuunnitelmissa on jatkaa myös lämmittävien villapeittojen neulomista ja kokoamista. Niitä hyväntekeväisyysneulojat ovat lähettäneet SPR Kontin kautta ympäri maailmaa katastrofialueille jo vuosia. Lämpöä tuovat tilkkupeitot ovat taideteoksia, joissa värisommittelu ja luovuus kukkivat hyvän tekemisen rinnalla. Aivan jokaiselle löytyy sopivan kokoinen osa yhteisessä aherruksessa. Joku innostuu tilkkujen neulomisesta, toinen tykkää koota tilkuista peittoja, joku osallistuu sommitteluun, mutta kyllä moni puurtaa kokonaisen peitonkin alusta loppuun aivan itse. Valmiiden peitteiden yhteinen ihastelu on myös tärkeä osa yhteisöllistä käsityöharrastusta.

Tapaamisten kahvitauoilla keskustelu soljuu tämän päivän tärkeistä puheenaiheista sujuvasti menneisiin aikoihin. Nuoremman polven osallistuja saa kuunnella haltioituneena naisten kokemuksia, joista huokuu sitkeys, sinnikkyys ja päättäväisyys, jonka voisi nähdä leimaavan koko hyväntekeväisyysneulojien ryhmää. Suurisydämisten neulojien joukkoon ovat kaikki taitoihin katsomatta tervetulleita. Kokeneiden neulojien joukossa vinkkejä ja opastusta jaetaan tarvittaessa lempeästi muillekin.

Ryhmä kokoontuu Pohjois-Haagan toimipisteen käsityöluokassa keskiviikkoisin klo 13.30-16.00., os. Näyttelijäntie 14. Ryhmän seuraavat kokoontumiset ovat 23.10., 13.11. ja 4.12. Tervetuloa mukaan, ei ennakkoilmoittautumista! Ryhmälle voi myös lahjoittaa villa- ja puuvillaneulelankoja, jotka voi jättää työväenopiston toimipisteiden opistoisännille Pohjois-Haagaan toimitettavaksi.

Teksti ja kuva Tarja Skytz