OmaStadi-verstastoiminta

Kaupunkilaiset pääsevät tuunaamaan maksutta omia töitään viidessä teknisen työn luokassa eli OmaStadi-verstaassa lukuvuoden 2020–2021 syys–toukokuussa.

OmaStadi-verstastoimintaan valitut peruskoulut ovat Pikku-Huopalahden ala-aste, Hietakummun ala-aste Ala-Malmilla, Itäkeskuksen peruskoulu, Lauttasaaren ala-aste (Vattuniementie 23) ja Maunulan ala-aste. Valituissa kouluissa tila on auki aina yhtenä arki-iltana viikossa kello 17–21.

Miten sinne pääsee?

Paikalla on ohjaaja, joka neuvoo kiperissä paikoissa ja opastaa koneiden käytössä. Jokainen kerta tulee varata erikseen osoitteesta ilmonet.fi

Näin tiloissa toimitaan

Korjaa, rakenna tai askartele omia esineitä! Helsingin kaupunki avaa viiden koulun teknisen työn tilat eri arki-iltoina kaupunkilaisten iltakäyttöön. Tiloissa on tarvittavat koneet ja monenlaisia työvälineitä. OmaStadi-verstaissa ohjaaja auttaa tarvittaessa: neuvoo työskentelyssä ja opastaa koneiden käytössä. Jokainen hankkii itse työhön käytettävät materiaalit ja tarvittavat suojaimet. Paikan voi varata itselleen yhdeksi tai useammaksi kerraksi. Jokainen kerta tulee varata erikseen. Verstaat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

OmaStadi-verstaat eivät sisällä opetusta. Suurien esineiden työstäminen ei ole mahdollista. Kouluilla ei ole käytössä säilytystiloja iltakäyttäjille, joten osallistujan tulee tuoda työt ja tarvikkeet joka kerralle erikseen. Opisto ja OmaStadi-hanke eivät vakuuta opiskelijoita tapaturman varalta, vaan jokainen työskentelee tilassa oman vakuutuksensa turvin.

Ota mukaan työhön käytettävät materiaalit sekä tarvittavat suojaimet. Suurien esineiden työstäminen ei ole mahdollista. Käytössä ei säilytystiloja, joten tuo työt ja tarvikkeet mukanasi joka kerralle erikseen.

Lue artikkeli Helsingin uutisista.