Opintokäynti Wiipurin korsetti -alusvaateliikkeeseen

Suuntasimme Hyväksi kotiompelijaksi -ryhmien opintokäynnille maanantain räntäkelissä kohti Arkadiankatua, jossa pieni, idyllinen alusvaateliike Wiipurin korsetti sijaitsee.

Liikkeen kolmannen polven omistaja Anu Nurmi esitteli meille liikkeen historiaa, hänen lähes 90-vuotias äitinsä ei tällä kertaa päässyt paikalle. Liikkeen historian juuret ulottuvat Viipuriin, josta liike siirrettiin kymmeneksi vuodeksi Mikkeliin ja sieltä Helsinkiin, jossa nykyinen liikepaikka on kolmas.

Liikkeen valikoima on monipuolinen ja myytävänä on rintaliivejä, alushousuja, yöpaitoja, uimapukuja, urheiluliivejä jne. Rintaliivien kokoja on myös laaja valikoima ja jos oikeaa kokoa ei löydy se voidaan tilata liikkeeseen. Anu Nurmi tekee hankinnat liikkeeseen alusvaatemessuilta. Alusvaatefirmat sijaitsevat pääasiallisesti Euroopassa, mm. Ranska, Saksa, Belgia ja Englanti, joissa tuotteiden suunnittelu ja kappaleiden leikkaaminen tehdään, tuotteet lähetetään muualle ommeltaviksi.

Alusvaatteiden hintaan vaikuttaa tuotteessa käytetyt materiaalit ja työvaiheiden lukumäärä, rintaliiveissä voi olla yli 50 eri kappaletta. Laadukkaat pitsit valmistetaan Euroopassa ja pitsin määrä esim. rintaliiveissä nostaa huomattavasti hintaa.

Wiipurin korsetissa myös tuunataan alusvaatteita asiakkaalle sopiviksi. Rintaliivien ympärysmittaan voidaan ommella jatkopaloja ja olkaimia voidaan lyhentää tai pidentää. Liikkeessä ommellaan myös vyötärökorsetteja, joiden ompelussa Anun äiti edelleen auttaa.

Ja tietysti meillä oli mahdollisuus sovittaa tuotteita ja osalla ostoskassiin päätyikin kauniit liivit tai uimapuku.