Punonnan uusia tuulia

Uudet tuulet puhaltavat sekä materiaaleissa että tekniikoissa. Uusina materiaaleina ovatkin vanhat, käytetyt materiaalit uudessa käyttötarkoituksessa. Tapettirullan loput, paperiset laskosverhot, vyötenauhat, kartat, käärepaperit, paperikassit, kahvipussit, paperipöytäliinat, messumatot, johdot, nyörit ja muut taipuvat materiaalit saavat uuden elämän punottuina uusina tuotteina.

Vanhat perinteiset tekniikat uudistuvat erilaisten materiaalien käytöllä ja uusilla käyttötarkoituksilla. Tapetista voi punoa laukun, mittanauhasta korun, kahvipusseista ostoskassin, maitopurkeista säilyttimen, paperipaloista lampunvarjostimen, nahkasuikaleista silmälasikotelon, vain mielikuvitus on rajana!

Punontatekniikat

Tekniikoita on useita, yksinkertaisia ja hieman haastavampia – palttinaa, toimikasta, pykäläpunosta, ristipunontaa, tuulimyllyä, heksagonia, tähtiporrasta – kaikki mielenkiintoisia, omanlaisiaan valmistaa.

Uusimpia ja vähemmän käytettyjä tekniikoita ovat toimikas, heksagon ja tähtiporras, joista voi punoa viikonloppukurssilla omat käyttötuotteensa.

Anna ajatusten rullata ja käsien käydä punonnan merkeissä!

Seija-Sisko Mustonen